Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kávé párna vagy a kapszula a...

Kávé párna vagy a kapszula a jobb?

Figyelt kérdés

Eddig csak kapszulásat próbáltam, ami persze a főzött kávétól messze van.

Párnás verzió sokkal olcsóbban jönne ki egy db kávéra

2021. ápr. 7. 20:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%

Az már régen rossz, ha forrásban lévő víz éri a kávét. Maximum 90, ideálisan 85°C az a hőmérséklet (olasz eszpresszó) ahol a legtöbb íz oldódik ki az őrleményből.

E.S.E pod gépeket olasz eszpresszó készítésére találták ki. Ne kelljen a zaccal szemetelni a konyhapulton, ennyi az előnyük a klasszikus 15 bar-os karos géppek szemben.

Ha a hosszú kávét szereted, akkor pedig french press vagy filteres kávéfőzőt próbáld ki. Sok koffein, mérsékelten kávés íz, bögrés nagy adagok jellemzik őket.

A szarvasi teljes tévút, égeti a kávét. Cseppet sem haragszom a cégre, de nem véletlenül mentek csődbe. Néhány nosztalgiázós arcot kivéve senki nem veszi manapság a gépeiket. A kávéfőzők kétütemű trabantja.

2021. ápr. 10. 21:21
 12/12 anonim ***** válasza:

#9-es vagyok. Na, a Szarvasit nekem például nem kell bemutatni, dettó rossz tapasztalat! Nekünk anno egy SZV-612/3 volt, hamar vízkövesedik belül, ügyelni kell a mielőbbi mentesítésre, nem egyszerű dolog! Sógoroméknak egy SZV-624 Unipress van most, gyárilag sz#r a tömítése, főzés közben össze-vissza fröcsög ki a kávé, ha nincs hozzá elég közel a kiöntő, márpedig a gyárija az elég alacsony, például valami vastagabb rongyot a kiöntő alá kell tenni magasítónak!

Finom kávét főznek a Szarvasi gépek, de a minőségük csapnivaló! Most is olcsó gép van itthon, egy 20 ezer Ft-os DeLonghi EC 9.1 , na ez viszont tökéletes! Majdnem 1 éve van meg, napi használatban, de semmi gond nincs vele, és finom kávét főz, mennyiségtől függően 3-6 perc alatt!

2021. ápr. 10. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!