Térképes Roomba másnál is tévedt már el?
Egy ajtó (és egy kellemes küszöb) vezet ki az előszobába, onnan nyílik az egyik irányból a konyha, a másik irányból pedig a fürdőszoba.
A dokkolóról kitalál mind a háromba, sőt, takarítás közben is eltalál egyikből a másikba, az app helyesen írja, hogy épp hol van. Viszont nem talál vissza a dokkolóba! A fürdő és a konyha között jár fel-alá és a két helyiség dokkoló felőli falát döngeti (járkál mellette és néha nekimegy, olykor erőből vagy többször), mintha ki tudná dönteni és így megmenekülne a küszöbtől is.
Full takarítást is ott fejezi be és eltéved, futtattam direkt térképező módban és akkor is ott fejezte be és eltévedt. Olyan kb. 10 perc után egyszercsak megtalálja a szükséges ajtót és onnan már visszajön. Ha kitartóan elé állok, hogy csak az ajtó felé legyen szabad útja, akkor is sikerül neki.
Reset után szintén.
A neten nem találtam okosságot, sőt, mintha másnak nem lenne ilyen problémája. Vagy csak rosszul kerestem rá.
Amúgy meglehetősen pontosnak néz ki a térkép, a keep out zone-okat észleli (kék villanással jelzi is), a küszöbön innen sehol se téved el, sőt, hazatalál akkor is, ha csak leteszem valahol. A konyha-fürdő-előszoba hármassal van gond.
Van még megoldás a térkép törlésén kívül? Más is járt már így?
Simán szisztematikus Roombával vagy más márkával kapcsolatban is kíváncsi vagyok az esetleges tapasztalatokra!
Totál úgy tűnik.
Illetve az egyik fal másik oldalán még van kb 5 méter a dokkig, de az irány az. Mintha megjegyezné, hogy ott az akadály (küszöb) és a falon át próbálná kikerülni.
Sajnos újratérképezés után is ugyanez, azzal kiegészülve, hogy miután elsőre nem sikerült átmennie a küszöbön (megjegyzem, túl közel próbálta az ajtófélfához, ott már csak a félfába is beleakad), már kifelé is a falon át akart menni.
Most a küszöbön túli helyiségeket direkt nem osztottam fel.
Tökéletesen navigál egyébként, tökéletes térképet készít, mindig tudja, hol van, hazatalál.
Viszont az a küszöbös átjáró...
Elég sok ok van, amiért a Roombákat részesítem előnyben, eléggé sajnálom, hogy az a helyzet, ami.
Más hallott bugról, ami ezt okozhatja? Vagy tapasztalt bugot? Vagy hasonló viselkedést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!