Időzíthető relé-t be lehet állítani úgy hogy 24 órában kétszer kapcsoljon ki majd be?
Bojler lezabálja a hajamat. Kb dupla annyi villanyt fizetek, mint az ismerőseim. Vezéreltet beköttetni nem akarok, akkor inkább a fenti megoldást választanám, így mégse üzemelne többet a bojler, mint amennyi melegvíz nekem kellene. De ehhez délelőttre kéne melegvíz (reggelről), meg estére (délutánról).
Megoldható a két időtartam megadása?
Jah. Semmi értelme.
Ettől nem lesz kevesebb a fogyasztásod. Vagy ha igen, hidegebb lesz a víz :)
Amivel spórolni lehet, hogy kb 60 fokra állítod be. Vagy annyira sem. Kisebb hőmérsékletnél, alacsonyabb a hőáramlás is kifelé, amit lead a környezetnek.
Elektromosban a legjobb az átfolyós, az csak akkor eszik, ha megnyitod a csapot, csak ugye az egyfázisú az harmatgyenge. Értelmes teljesítményhez 3 fázis kell.
Én inkább azt javasolnám, hogy csak az esti órában kapcsoljon be. Amennyiben nincs semmi olyan ami sok melegvizet használ, akkor napközben simán elég lehet ami a bojlerben van. Esti fürdés előtt meg felfűtöd a vizet.
Én egyedül élek, mosó és mosogatógépem is van, hétköznap meg munkahelyen fürdök. Hétközben ami melegvizet használok az max borotválkozás, vagy némi kézi mosogatás, vagy felmosás, szóval minimális melegvízfogyasztás. Mégis a bojler 90-100kWH-t fogyaszt csak azért, hogy lényegében csak szintet tartsa melegvíz hűmérsékletét még akkor is ha egyáltalán nem nyitottam meg a melegvízcsapot.
Akartam feletenni a kismegszakítója mellé egy sinre szerelhető digitális időkapcsolót, de sajnos a Fi relé nem tolerálta, így valami más megoldást kellene kitalálni.
Értelmetlenség, sőt! Jobban meg leszel koppasztva az örökös felfűtések miatt.
Egyszerűen mérd meg, hogy mennyi vízre van szükséged, és akkora bojlert szereltess fel, ezt meg add el. Ha a konyhába is kell melegvíz, oda szereltess egy kis különálló 5 litereset, vagy mosogatógépezz.
A 8-as mondja helyesen, a többiek nem látják a probléma okát, bár a kérdésre többen is válaszoltak. (amúgy igen, simán megoldható lenne, de az csak egy pofon a szarnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!