Milyen mosógépet vennétek albérletbe?
Én vagyok a főbérlő.
Olyan mosógépet kellene vennem a kiadó lakásomba, ami prioritás szerint a következőket tudja:
1. jól bírja a strapát,
2. egyszerű a használata,
3. halk,
4. 10 évet kibír.
250-300e Ft.-ot szánnék rá, úgyis kapok hozzá támogatást.
A strapabíróság alatt arra gondolok, hogy nem rozsdásodik szét, ha véletlenül víz marad rajta, nem penészedik be, ha elfelejtik nyitva hagyni az ajtót, és a többi. Elvi szinten igényes lakónak adom ki a lakást, de nem írhatom elő senkinek, hogyan lakjon a saját lakásában.
A 10 év alatt értelemszerűen ha kopóalkatrész tönkre megy benne, az nem gáz, csak ne az legyen, hogy havonta kelljen valamit szerelni rajta a konstrukciós hibái miatt.
Én nem veszek. A magyarázat egyszerű, megmkndom a bérlőknek hogy ők se akarnanak más gepeben mosni. és vesznek maguknak.
Sajna mosogatógép az kell mert beépíthető mindegyik albérletemben szét is cseszik.
Ennyi pénzért már kapsz Miele-t, az tuti 10+ évig is birhatja. Csak annyit mondok, hogy a szokásos Whirlpool, Electrolux, meg Bosch gépekhez képest jó 20-30kg-val nehezebb, szóval ma sem jellemző a márkára a spórolás. Minden egyéb márkát csak akkor érdemes nézni, ha nincs pénzed Mielére.
"Ez ránézésre egy átcímkézett Electrolux."
Fordítva, az Electrolux ennek a (rosszabb) másolata.
Ha nincs hangja, akkor hangszigetelt.
A DD-seknek jellemzően nagyon hangos a mosása, mert nincs bennük semmi hangszigetelés.
De a Miele jellemzően ékszíjas.
Mi a gond a Miele-vel?
Bár én inkább egy 80-100 ezres, 5 év garisat vennék a bérlőnek, az tuti.
A DD-s motorban nincs ékszíj, nincs szénkefe, nincs két darab eltérő fordulatszámú forgó test, csak az 1db dob ami önmagában 1 db tengelyen forog. NINCS hangja! Teljesen egyenletesen jár.
Aminek hangja van, az az örökös vízforgatás csobogása és annak a vízszivattyúja, ez a vízsmucigolásosdi miatt van.
A miele egy túlhájpolt vacak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!