Milyen mosógépet érdemes venni? Elvesztem az óriási kínálatban.
Beállítottam egy csomó paramétert árukeresőn, gondolván, hogy így valószínűleg leszűkítem a lehetőségeket pár modellre és könnyű lesz választani, de nem jött össze. Itt egy link, ezt megnyitva szerintem látszódnak a főbb preferenciák.
Jelenleg egy Electrolux van, de ez 12 év után beadta a kulcsot, ami elég jó időnek számít, gondolom ezt el is felejthetem a mai gépeknél.
Még az árkategóriában sem vagyok biztos. Egyszerűen nem látom a különbséget egy 90 ezres és egy 150 ezres mosógép között. (Egyébként 150 alatt szeretném megúszni.)
4 felnőtt ruháit kellene mosnia, senki sem olyan munkakörben dolgozik, hogy extrém terhelése lenne a gépnek (pl. nem kell gépolajos kezeslábasokat mosni). Szárító funkcióra meg más hasonló extrémebb dologra nincs szükségünk.
Voltam elektronikai üzletben, gondolván, hogy ott majd az eladók elmondják, hogy milyet érdemes venni, de hát kb. semmi okosat nem hallottam.
Egyáltalán van ezek között a mosógépek között lényegi különbség, vagy csak bökjek rá egyre, mert ugyan azt tudja az összes?
Hozzáértők azt szokták javasolni, hogy a lehető legolcsóbbat a lehető leghosszabb garanciával.
A Beko néhány gépénél 5 év garanciát ad. Továbbá az AEG-Electrolux családban és a Bosch esetén is szoktak lenni 5 év garancia promók.
A Miele-n kívül lényegében mindegyik rossz minőségű és megbízhatatlan, ezért hatjs a minél hosszabb garanciára.
Az inverteres motorosok halkak, de szakik szerint kevésbé megbízhatóak, mert az inverter hajlamos elromlani. OK, hogy a szénkefét cserélni kell, de ez viszonylag könnyű mutatvány egy elektronika javításához képest.
Amúgy itt javaslok nézelődni, kérdezni:
Köszönöm a válaszokat!
Külön köszönöm a logout fórumot, most ez megerősített abban, amit sejtettem (és más is írt): csak utólag lehet tudni, hogy egy-egy modell hogy sikerült, szóval a lehető legtöbb garival kell a legolcsóbbat venni.
Szerintem pedig nem a legolcsóbbat kell megvenni, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy hibás típus minden márka, minden szériájában lehet. Mindegyikben!
Ha valakinek elromlik egy Electrolux, akkor az általánosítani fog, hogy az Electrolux sz@r, soha többet, senki ne vegyen olyat. Más megteszi ugyanezt a Bekoval. Ennyi erővel egyik gépet sem szabad megvenni, mert mindegyik meghibásodott már valakinél.
Az, hogy egy mosógép mennyire jó, az 50%-ban a felhasználón múlik.
100-120 ezer forint között szerintem már lehet jó gépeket venni, LG, Electrolux, Samsung. Az alsó kategóriásból, a nyekergő szénkefés Wirphoolból, Indesitből én biztosan nem vennék. Szerintem ma màr alap a digitális kijelző, hisz mobiltelefonból sem a nyomógombosat vesszük. De kinek mire van igénye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!