Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen mosógépet érdemes...

Milyen mosógépet érdemes venni? Elvesztem az óriási kínálatban.

Figyelt kérdés

Beállítottam egy csomó paramétert árukeresőn, gondolván, hogy így valószínűleg leszűkítem a lehetőségeket pár modellre és könnyű lesz választani, de nem jött össze. Itt egy link, ezt megnyitva szerintem látszódnak a főbb preferenciák.

[link]

Jelenleg egy Electrolux van, de ez 12 év után beadta a kulcsot, ami elég jó időnek számít, gondolom ezt el is felejthetem a mai gépeknél.

Még az árkategóriában sem vagyok biztos. Egyszerűen nem látom a különbséget egy 90 ezres és egy 150 ezres mosógép között. (Egyébként 150 alatt szeretném megúszni.)

4 felnőtt ruháit kellene mosnia, senki sem olyan munkakörben dolgozik, hogy extrém terhelése lenne a gépnek (pl. nem kell gépolajos kezeslábasokat mosni). Szárító funkcióra meg más hasonló extrémebb dologra nincs szükségünk.

Voltam elektronikai üzletben, gondolván, hogy ott majd az eladók elmondják, hogy milyet érdemes venni, de hát kb. semmi okosat nem hallottam.

Egyáltalán van ezek között a mosógépek között lényegi különbség, vagy csak bökjek rá egyre, mert ugyan azt tudja az összes?

2021. márc. 1. 18:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Mosni mindegyik tud. A többi rajtad áll, hogy milyen méretű, hány funkciós gépet akarsz, mindent te akarsz beállítani rajta, vagy legyen benne ezer féle szenzor és automata program, amit csak elindítasz és mindent beállít. Nyilván minden extra funkció emeli az árat.
2021. márc. 1. 19:03
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
AEG, LG, Samsung. Csakis ezek jöhetnek szóba. Én kb fél éve vettem egy Electrolux EW6T3269H mosógépet, mostanában elég furcsa hangokat ad ki, illetve már motorcserén is átesett.
2021. márc. 1. 19:07
 3/14 anonim ***** válasza:
Én LG-t vennék, 3 éves, a legjobb választás volt.
2021. márc. 1. 20:07
 4/14 anonim válasza:
Először tisztázd magadban a következőket. Hova kell, vagyis mekkora helyed van? Elöltöltős esetén számold hozzá azt is, hogy nyitni tudd az ajtót, kényelmesen hozzáférj. Eleve felültöltősnél ezzel nincs gond, plusz nem lóg a csapágyak mint az elöltöltős gép, mivel két oldalt csapágyazott. Emiatt jobban bírja a terhelést is. Másrészt nem kell attól félni, hogy tömítés hiba esetén vizes lesz minden. Hátránya, hajolni kell, hogy kipakold. Számítsdd ki átlag mennyi kg ruhát mosol. Nem kell olyan amelyik több kilót bír ha nincs rá szükség! Viszont számold rá, hogy néha néha az átlagosnál több súlyt is teszel bele. Pl. mikor plédet, télikabátot mosol. Típust nem mondok, mert tapasztalatom szerint mindnél fennáll már garancia utáni föegység meghibásodás lehetősége. Ha lehet venni plussz garancia időt ami érvényes a fő egységekre is tedd meg, ne sajnáld rá a pénzt. Megéri! A török gyártású gépre kevés panasz volt. Fontos! Túlelektronizált gépnél a hiba lehetőség is több! Elég gondot adnak a programkapcsoló hibái is! Nem kell még a többi is! Lehet a gép még jó lenne, de valami digi hülyeség elszáll és nem lehet hozzá szerezni! A kijelző elég ha a hátralévő időt mutatja. Minek több? Vannak ún. "Okos" mosógépek amelyek a kimenő víz tisztaságából megállapítják, hogy még mennyi ideig mosson még. Elszáll az érzékelő, gép kakukk! Kiiktatás megoldja, de akkor meg miért kellett? Csere meg nem két fillér! A leírtak alapján már ugrott egy csomó gép és típus, esetleg gyártmány! Jó a török gyártmányú mosógép. Felültöltős, nem magas! Választható csak órás kijelzővel, vagy funkció mutatással is! Kevés panasz volt rá eddig.
2021. márc. 1. 20:21
 5/14 anonim ***** válasza:

Hozzáértők azt szokták javasolni, hogy a lehető legolcsóbbat a lehető leghosszabb garanciával.

A Beko néhány gépénél 5 év garanciát ad. Továbbá az AEG-Electrolux családban és a Bosch esetén is szoktak lenni 5 év garancia promók.

A Miele-n kívül lényegében mindegyik rossz minőségű és megbízhatatlan, ezért hatjs a minél hosszabb garanciára.

Az inverteres motorosok halkak, de szakik szerint kevésbé megbízhatóak, mert az inverter hajlamos elromlani. OK, hogy a szénkefét cserélni kell, de ez viszonylag könnyű mutatvány egy elektronika javításához képest.

2021. márc. 1. 20:28
 6/14 anonim válasza:
Ha elöltöltőst szeretnél és figyelembe veszed a fentieket akkor Beco (ez a Török) vagy a Wirpoole. Felültöltős mosógépnél szintén az utóbbi. Kevés panasz volt rá. Esetleg még az LG. Miele ne!
2021. márc. 1. 20:30
 7/14 anonim ***** válasza:

Amúgy itt javaslok nézelődni, kérdezni:

[link]

2021. márc. 1. 20:44
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Külön köszönöm a logout fórumot, most ez megerősített abban, amit sejtettem (és más is írt): csak utólag lehet tudni, hogy egy-egy modell hogy sikerült, szóval a lehető legtöbb garival kell a legolcsóbbat venni.

2021. márc. 1. 22:23
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem pedig nem a legolcsóbbat kell megvenni, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy hibás típus minden márka, minden szériájában lehet. Mindegyikben!

Ha valakinek elromlik egy Electrolux, akkor az általánosítani fog, hogy az Electrolux sz@r, soha többet, senki ne vegyen olyat. Más megteszi ugyanezt a Bekoval. Ennyi erővel egyik gépet sem szabad megvenni, mert mindegyik meghibásodott már valakinél.

Az, hogy egy mosógép mennyire jó, az 50%-ban a felhasználón múlik.

100-120 ezer forint között szerintem már lehet jó gépeket venni, LG, Electrolux, Samsung. Az alsó kategóriásból, a nyekergő szénkefés Wirphoolból, Indesitből én biztosan nem vennék. Szerintem ma màr alap a digitális kijelző, hisz mobiltelefonból sem a nyomógombosat vesszük. De kinek mire van igénye..

2021. márc. 2. 05:37
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
Én Bekot nem ajánlom mert egy ilyesmi fórumon amit itt is ajánlotok olvastam hogy milyen klassz mosógép az megvetem egyet és szar fele olyan jól sem mosott mint az elödje a Samsung mosogép,hangos volt és ugrált,aztán tavaly új helyre költöztünk új mosógépet vetem egy Bosch ez csendes nem ugrál és szépen mos.igaz nem is 100000 Ft volt.
2021. márc. 2. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!