Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hausmeister vízforraló hm...

Zsolt 82 kérdése:

Hausmeister vízforraló hm 6413-mivel lehet a vízkövet eltávolítani a belsejéből?

Figyelt kérdés
2021. márc. 1. 15:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nem okoskodom, mert ez alap kémiai tulajdonsága a citromsavnak, hogy oldja a vízkövet. Kizárt dolog, hogy ne működjön. Akkor valamit rosszul csináltál. Ennyi.

"és a vizet az ecethez adom, nem a citromsachoz."

Már bocs, de akkor hogyan akartad citromsavazni? A citromsav por formájában kapható. Vízben kell feloldani. Másfelől ha ecetezed, ahhoz pont hogy nem kellene vizet adni, mert azzal felhígítod, ami miatt kevésbé lesz hatékony. Megint csak... alap kémia, csak egy kicsit kell belegondolni.

2021. márc. 1. 17:55
 12/15 anonim ***** válasza:
73%
na megjött az ügyeletes lepontozós, okoskodós, másbabelekötős majom...
2021. márc. 1. 17:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem eleteben nem hasznalt citromsavat, esetleg azt is meg mernem kockaztatni, hogy esetleg osszekeverte a mososzodaval, mert sok helyen kb ugyanolyan zacskoban, dobozban kapni, illetve mindketto feher :D

Amugy a lepontozast komolyan nem ertem, ez is mukodik vizko ellen, es az is. Akik pontozgatnak, probaltak mar egyaltalan barmelyiket? Ha nem, akkor mit kerestek itt? :)

2021. márc. 1. 19:07
 14/15 anonim ***** válasza:
59%

A lepontozás azért van, mert a 8,11-es válaszoló az emberi kapcsolatainak teljes hiányából fakadó frusztrációit itt vezeti le. Mindegy, hogy mi van, csak bele lehessen kötni valakibe.

Ez van amikor az emberre hónapokig senki nem nyitja rá az ajtót.... sajnálom, mert amúgy lehet, hogy egy értékes ember.

2021. márc. 1. 19:13
 15/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
82%
Elvileg jó a citromsav is, de azt sosem próbáltam. Egyébként én is utálom az ecet szagát, főleg ha fel is forralod a vízzel, vizet kell hozzáadni, felhígul természetesen, de hatásos, én kb. 10 éve ezzel vízkőtelenítem a vízforralót is és a kávéfőzőt is, szép tiszta lesz, de egyébként nem muszáj felforralni sem, csak akkor tovább tart a dolog. 2x átöblíted és a szaga elillan amúgy, bár kétségtelen borzalmas.
2021. márc. 1. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!