Zsolt 82 kérdése:
Hausmeister vízforraló hm 6413-mivel lehet a vízkövet eltávolítani a belsejéből?
Figyelt kérdés
2021. márc. 1. 15:29
5/15 anonim válasza:
En teletoltom vizzel maxig, par kanal citromsavat teszek bele, es azzal egyutt felforralom. Az en vizforralom uveg, teljesen atlatszo, orom nezni, ahogy leoldodik a vizko forralas kozben, de tenyleg :D
6/15 anonim válasza:
Az ecet nem jó, mert szaga van és kevésbé hatékony vízkőoldásra. Citromsav a megoldás. Teszel bele kevés vizet, egy-két kanál citromsavat és felforralod.
7/15 anonim válasza:
Sokan mondják, hogy az ecet tönkreteszi... namost az én Daewoo forralóm múlt héten volt 11 éves.
Kipróbálbam a citromsavas megoldást és a direkt vízforralókba, kávéfőzőkbe való tisztítószert. Egyik sem használt.
Úgyhogy a legolcsóbb teszkós 20%-os ecetet (amit kajába nem tennék, mert annyira büdös, hogy elhányom tőle magam :D ) öntök bele 2-3 centi magasságban. Megmelegítem és úgy hagyom kicsit. kb fél órát ázik, aztán teszek rá még fél liter vizet és így is felforralom.
Majd utána párszor tiszta vízzel átmosom oszt csá. Csillog mint a Salamon micsodája.
8/15 anonim válasza:
Azért nem használt, mert rosszul csinálod. A citromsavas vizet fel KELL forralni, akár többször egymás után is, hogy leoldja a vízkövet. Ha hagyod, hogy vastag vízkő alakuljon ki, akkor töményíteni kell az oldatot (több kanál citromsavat kell adni a vízhez). És persze nem fél liter vizet kell hozzátenni, mert akkor iszonyat híg lesz az oldat. Mindez egyébként kb. általános iskolás kémiai tudás, nem hiszem, hogy túl sok újat mondtam most el.
9/15 anonim válasza:
tökikém, ne okoskodj, mindent úgy csináltam ahogy "KELL"!
és a vizet az ecethez adom, nem a citromsachoz.
Általános iskolás tudásának te vagy a hiányában: nem tudsz olvasni!
10/15 anonim válasza:
Deci ecettel tökéletesre lehet takarítani 3 perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!