Van egy 12v napelem panelom,hogy tudom az általa fejlesztett áramot este éjjel haználni?
Nem hogy,,hanem inkább mire.....
Millió féle elképzelés létezik...
Kérdés,hogy kivitelezhető e,amire a kérdező gondol....
A napelem 12v.Mérete 115×85mm.
Ki mértem és adta a 12v-ot.
Oké, 12 V.
És a teljesítménye?
Ekkora mérettel jó, ha tud 5W-ot atomvillanás felé fordítva.
Ha terheletlenül megvan a 12 V és amint elkezded bármivel húzni, leesik 5 volt alá, cseszheted.
Ezzel egy teljes verőfényes délelőtt alatt nem töltesz fel egy átlagos telóakkut.
#6 ha nem mm hanem cm lenne a merteked akkor turheto meretu panel lenne "normal" 12V akkuk toltesehez, persze nem 12V al... az nem megfelelo fesz ezzel legfeljebb nappal uzemeltetheszt ledet azert hogy verofenyes napsutest megvilagitsd gyenge 12V fesszel
ha megnezed a napelem paneleket amiket hazakra is szerelnek pl azoknak a sajat fesze 24V koruli, persze ezek sem jok igy kozvetlen 12V toltesehez
a tied valoban valami usb eszkozt, powerbankot "tolthetne", de nem kozvetlen
es atalakitoval se toltene igazabol mert tul gyenge ahogy irtak
"ha nem mm hanem cm lenne a merteked akkor turheto meretu panel lenne "normal" 12V akkuk toltesehez"
Pontosan ilyet tervezek venni kocsi akku szinten tartására, szóval "csepegtető töltéshez", szabályozóval együtt, 13 - 14 voltra hangolva. 100X80 cm, kb 20 W szakadékban hátszéllel.
9.Az én panelemen 12v ír és amikor nem süt a nap 12v jön le lehet,hogy kevès az akku töltés pótlásra a kocsihoz?
Ha jó akkor szabályozót hol lehet venni?
Különben köszönöm mindenki véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!