Otthonra milyen automata porszívót vegyek?
Első és legfontosabb kérdés, hogy térképes modellt szeretnél-e?
Mekkora területet kellene takarítania? Milyen bútorok, szőnyegek vannak stb.
Nekem Roomba 676 van, ide tökéletesen megfelel és a szőnyegeimmel is szépen megbirkózik. Viszont 50-60 nm fölé vagy kacskaringós lakásba már nem ajánlanám.
55nm panel lakás, van 1db 3nm-es szőnyeg
Nem kritérium a térképes porszívó
Milyen a szőnyeg?
Nekem rövid szőrű van és most tisztább, mint valaha.
Bútor-labirintus van?
7
Nem mindenkinek van kedve, ideje, energiája annyiszor porszívózni, amennyiszer kellene.
Én dolgozom, tanulok (ezt általában hétvégén is), ezért minden vágyam szombatonként még porszívózni is. -.-
A Roomba viszont heti többször megy, kevesebb energiával tisztább a lakás.
Vásárlás előtt több szempontot is figyelembe kell venni.
- Van küszöb? Ha igen mekkora? A robotok max 2 centisen tudnak keresztül menni. Ha ennél nagyobb, akkor neked kell szobáról szobára hurcolni.
- Milyen a szőnyeg? Ha vastag, hosszú szálú, abban a robot kereke el fog akadni, a keféje pedig csak feltekeri a szálakat. Ha könnyen mozdítható, akkor pedig csak tolni fogja maga előtt.
- Mennyi bútor van? A robotnak tér kell ahhoz hogy jól tudjon haladni. Ha minden másodpercben nekiütközik valaminek, semmi értelme, akkor inkább egy vezeték nélküli álló porszívó.
- Milyenek a bútorok? Ezek a robotok 7-10 centi magasak általában. így, bár azzal reklámozzák őket hogy bárhova beférnek,ez azért nem egészen így van. Ha pedig a bútor alatt nem takarít és ott marad a por, ugyancsak semmi értelme a használatának.
Roomba 960 és I7+ modelljeim vannak, többszintes családi házat tartanak rendben. Teljesen meg vagyok velük elégedve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!