Szeretnék vásárolni automata, darálós kávéfőzőt, de nem igazán vagyok képbe vele. Ami érdekelne, hogy melyik márkát érdemes venni? Vásárláskor mire figyeljek? Az olcsóbb kategória érdekelne, 100 ezer Ft körül. Ki milyen kávét vesz hozzá? Az 1 kilós szemes kávéból kb. hány adag kerül ki? Hosszútávon olcsóbban jövök-e ki, ha darálós automata kávéfőzőt veszek? Eddig kapszulás kávét ittam, vagy Nescafe-t. Oké, hogy most a gép drágább, mint egy kapszulás, mert kapszulást lehet venni 20 ezer Ft.-ért, de idővel úgymond visszahozza-e az árát?
2020. nov. 4. 18:52
1/9 anonim válasza:
Nem azért veszed hogy vissza hozza az árát mert úgy nem fogja, viszont mindengyik kávénál úgy érzed majd mintha Braziliában szürcsörgetnéd egy gyerek rabszolga ültetvényen.Márpedig ez az érzés megfizethetetlen.
2020. nov. 4. 19:22
2/9 anonim válasza:
A kapszulas drága luxustermek, és sok műanyagot gyárt.
Nekem Saeco van kb 6 eve
2020. nov. 4. 21:00
3/9 anonim válasza:
Philips 1000, 2000, vagy 3000 sorozatot ajánlom, egyszerű, de már viszonylag elfogadható minőségű gépek.
100 körül van már használt jura, de eléggé kérdéses, hogy milyen állapotban van. A "felújított" önmagában csak annyit jelent, hogy nem áztatja el a konyhapultot első bekapcsolásnál, a kávéja attól még lehet langyos barna víz.
2020. nov. 5. 10:31
4/9 anonim válasza:
7g körül kell egy átlagos presszóba. Tehát 1kg kávéból durván 140 adag jön ki.
2020. nov. 5. 10:33
5/9 anonim válasza:
Minden attól függ hogyan állítod be, mit töltesz bele, mik az igények...
2020. nov. 5. 16:46
6/9 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy olcsóbban jössz-e ki, mert bár maga a gép jóval drágább, és a szemes kávé is, viszont kérdés hogy 1 kg szemes kávé ledarálva mennyi por lesz 1 kg eleve őrölt kávéhoz képest! :/ Próbaképp szerintem vegyél 1-1 kis csomaggal mindegyikből, a szemest daráld le, és hasonlítsd össze őket konyhamérlegen! Ha a szemesből több por lesz, akkor hosszú távon talán jobban megéri! Talán, mivel ugye drágább a szemes, tehát az arány nagyon nem mindegy!
80-100 ezer Ft között is a márkásabb gépekkel tutira nem lősz mellé:
Philips EP2200-as széria
DeLonghi ECAM és ESAM szériák
Krups EA széria
Tchibo Esperto gépek
Saeco RI9840/01 Lirika
Bosch TIS30129RW VeroCup
2020. nov. 6. 16:50
7/9 anonim válasza:
1 kg szemes kávéból 1 kg őrölt kávé lesz. Nincs egyik kávéfőzőn se hátsó kisajtó, amin a "port" kidobja. Az őrlemény teljes mennyisége felhasználásra kerül főzésnél.
2020. nov. 6. 18:06
8/9 anonim válasza:
Nekem sok éve már Saeco (most már Philips Saeco) automata gépek vannak, és nagyon beváltak .
2020. nov. 6. 19:55
9/9 anonim válasza:
1 év alatt vissza jön az ára a darálósnak, a kapszulással szemben (2-3 fő, napi 2-3adag).
Már csak az a kérdés hogy a darálós főz-e olyan finom kávét mint a kapszulás.
-a karos nagyon koszol
-a kapszulás nagyon finom kávét csinál
-az automata is koszolódik, lerakódnak benne a dolgok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!