Milyen kávéfőzőt ajánlotok?
Jelenleg instant kávét iszok. A családban van egy olcsó expresszó kávéfőző, ami szerintem nagyon nem főz finom kávét (számomra ihatatlan utóíze van).
Nem értek a kávékhoz, nem magában szoktam inni, hanem tejjel vagy habosítva.
Elvileg a kapszulás kávéfőző lenne a leggyorsabb és azokkal lehet készíteni ilyen latte-szerűségeket, amiket szeretek. Viszont sok helyről olvasom, hogy nem éri meg, mert a kapszulák nagyon drágák és nem is olyan nagy szám, de azokon belül is olyan féle van. Nem tudok dönteni.
Hauser CE-934 ?
Ez egy olcsó, de többfunkciós (kombó) kávéfőző! Porból eszpresszót is főz, de kompatibilis 3 féle kapszulával is (Nespresso, Lavazza, Dolce Gusto) és E.S.E. Pod kávépárnával is!
Sima kapszulás szerintem se éri meg, főleg annak, aki sok kávét iszik! Egy átlag kiszerelés 16 kapszula/doboz, és minimum 1300 Ft a legolcsóbb! Ráadásul mindegyik gép csak 1-2 típussal kompatibilis, tehát végigkóstolni lehetetlen őket, ha csak nem akarsz több gépet venni!
Egy eszpresszó gépbe viszont természetesen akármilyen por jó, ahány fajta, bőven lehet kóstolni, nagyban inkább ettől függ az íze, ne a gépre fogd, ha pocsék! Ha inkább maradnál egy sima eszpresszó gépnél, abból főleg DeLonghi, Philips, Saeco, Krups - ezek a legjobb márkák, a Szarvasi minőségéről pedig nagyon megoszló vélemények vannak, tapasztalatból én például nem ajánlom! Nekünk is olcsó eszpresszó gép van, DeLonghi EC 9.1, igaz még csak néhány hónapja, de eddig tökéletes!
az instant kávé tele van adalékokkal, szerintem nem egészséges.
Ha tejeskávét iszol, arra jó a legtöbb 3.5bar-os gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!