Mit ajanlotok, milyen nyomdát? Anyum nagyon sokat nyomtat, fordit es tolmacsol. És nagyon sok pénzt kolt a festék re.
Akkor ne háztartási printert, hanem kis irodai, vagy méginkább nagy irodai lézernyomtatót vegyetek. Olyat, aminek a tonerje legalább 4-5000 oldalt tud, és az OPC-dob része a tonernak. Így a printer élettartamát csak a mechanika elkopása korlátozza be.
Megjártam már mindentudó "házi" lézerprinterrel, párezer példány után már kezdett a dob miatt csíkozni, halványulni, aztán amikor egyszer egy könyvni (kb 200 lap) anyagot nyomtattam ki folyamatosan, tönkre is ment, használhatatlan lett a nyomtatási minőség. (Samsung színes lézer printer volt). Most már hat éve egy HP 1536 DNF multifunkciós van, tud kétoldalasan nyomtatni, van takarékos módja, igaz, a toner csak 2000-2500 példányt tud, utángyártott kb 6000 forintos tonerrel.
Nézz szét itt:
Kiböktem találomra két közepes printert:
[link] /0/5/29-HP-LASERJET-4100
[link] /0/5/21-HP-LASERJET-2300
Az egyik kb 10.000 a másik 6.000 példányt tud egy tonerrel, a tonerek 7-8000 forintba kerülnek hozzá ugyanitt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!