Egy mikrohullámú sütő miért ad időnként ilyen hangot, miközben melegszik benne valami?:
Akkor kap áramot a magnetron benne.
Aminek nemigazán lehet a teljesítményét szabályozni,
ezért úgy van megoldva, hogy meghatározott időnként ki és be kapcsol.
Tehát minél kisebb fokozatra kapcsolod, annál több idő fog eltelni két "olyan" hang között és rövidebb ideig is fog tartani...
"Egyrészt forgásirányt vált"
Üzem közben nem vált. Nem is lenne értelme.
ha nincs max teljesítményre állítva akkor ki-be kapcsolja a fentebb említett magnetront ami gyakorlatilag a kaját melegíti.
olyan a mikro mint egy hűtőszekrény az is van hűt vagy nem
ez meg vagy melegít vagy nem.
a lassabb melegítést úgy érik el, hogy kapcsolgatja az automatika. amikor bekapcsol akkor van ez a búgó hangja.
"A zizergést kérdeztem."
A zizegést válaszolták.
Akkor megy a magnetron. Ez normális, ne agódj.
Ha zavar, hózd ki a konnektorból.
"A zizergést kérdeztem."
Ha a 11. másodpercnél levő zizergésre gondolsz, akkor leírtuk a 2. és 4. válaszban.
Ha közelebb hajolsz hozzá, vagy akár rá nyomod az egyik füledet, amelyikkel feltételezhetően hallassz is, akkor hallhatod azt a jellegzetes búgást, amíg a magnetron bekapcsolt állapotban van és nem csak azt, amikor bekapcsol.
Ezen kívül más hangot nem hallunk.
(És megint ez az idegesítő firkálgatás a videó alatt.
Hát hogy koncentráljon az ember a lényegre így.)
Szóval, ha rendesen ki van takarítva a mikró, akkor más hangja nem nagyon lehet.
Illedve de: a burkolata szokott "zizeregni".
Ha a tetejét, vagy a jobb oldalát megnyomod, -miközben zizereg-, akkor el szokott múlni az a hang. (Viszont akkor szerintem már elég régi az a mikró.)
"A zizergést kérdeztem"
akár az is lehet, hogy valamelyik lemez zörög egy kicsit.
illetve még az lehet, hogy a mikróban lévő melegített anyag reagál így.
például alufólia szoktt hangokat adni :D
mit tettél bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!