Samsung háztartási gépek (mosógép, szárítógép, hűtő) mennyire megbízhatóak?

Az ismert kommersz márkák között nincs szignifikáns különbség, tehát nem sokat számít, hogy pl. Samsugot, LG-t, Whirpoolt, Zanussit, stb.y stb. veszel, esetleg szervizháttér lehet eltérő, ezen kívül azt vegyed, amelyik tetszik.
Léteznek prémium márkák, amelyek megbízhatóbbak, lásd pl. Miele, de azok sokszor annyiba kerülnek.

Valamiért én meg a Miele-ben nem bízom, illeve egy Samsunghoz képest irreálisan drágának tartom.
Anyukámnak is Miele van, kb 20 éves, azt mèg Németországban gyártották, ott is lett vàsárolva. A mostaniak hol gyártják, tudja esetleg valaki?

4:
A Zanussi és az Electrolux az esetek 99%-ában ugyanaz, a gyártó is ugyanaz egyébként, csak a design más. Nálunk a villanytűzhely Electrolux, tök ugyanazt árulták Zanussi (talán AEG-ből is volt) márkanéven is, és amúgy belépő szintű tűzhely, nem volt olcsóbb a Zanussi sem.
5:
Nézd meg az oldalukon a Locations->Production sites menüpontban, egy kínai és egy csomó európai gyáruk van, úgyhogy az összeszerelés tuti európai, de kizárt, hogy ne lennének alkatrészeik Kínából
Én mondjuk nem vennék Miele-t, nem ér annyit, csak írtam, hogy az megbízhatóbb, mint az átlag kommersz, amibe a Samsung is beletartozik. Azért nem éri meg, mert veszel egy Samsung mosógépet 100 ezerért, várhatóan 10 évig jó lesz(persze nagy a szórás), aztán veszel egy újat, és így tovább, a Miele meg lenne 300-400 ezer, és hiaba jó 25 évig, ha 15 évesen már elavult lesz, akkor lesznek hatékonyabb, jobb mosógépek. Annak éri meg a Miele, akinek nem számít a felár, fontosabb neki, hogy kisebb legyen a meghibásodás esélye.

Nagymamám és anyámék egyszerre vettek mosógépet.
Nagymamám hetente egyszer mos, anyámék háromszor.
Mamám egy elöltöltős Samsungot vett, anyámék felültöltős Electroluxot.
Ez 2012-ben történt.
A samunak szinte minden évben volt valami baja, nemrég végleg beadta a kulcsot.
A gyakrabban használt Electrolux a beüzemelése óta nem látott szerelőt....
De kb ugyanez volt a tapasztalat minden egyéb Samsung termékkel is (porszívó, hűtő, stb)

"A samunak szinte minden évben volt valami baja, nemrég végleg beadta a kulcsot.
A gyakrabban használt Electrolux a beüzemelése óta nem látott szerelőt...."
És ebből mit kellene megállapítanunk?

Anyukámnak 10 éve van samsung elöltöltős mosógépe. Hibátlanul működik nála, pedig minden nap használja. Anyósoméknak beko elöltöltős van (4éves) de egy folyton van valami baja. Egyszer már ki is cseréltették a gépet, mert a szervíz megállapította, hogy gyári hibás, bár ez lehetett volna a samsung is.
Én például azért választottam samsung gépet, mert azon jók a programok. Normál napi mosás 1:02 perc, és nem 1:45, mint a beko-nál.
Nem mellesleg sokkal szebben néznek ki szerintem a samsung gépei, bár az LG és a Whirlpool is tetszett nekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!