40 nm-es lakásba milyen párátlanítót ajánlanátok?
65-70 % körül mozog a páratartalom, a szellőztetés sem segít sokat, a hideg miatt meg főleg sokáig nem lehet nyitva az ablak.
Nem szeretnék drága gépet vásárolni, de szeretném ha megbízható lenne.
"Nem szeretnék drága gépet vásárolni, ..."
Olcsó meg nincs. 50 ezer körül kezdődik.
Omline megrendeled, 14 napod van kipróbálni.
Ha nem tetszik, zajos, stb, visszaküldheted.
Jó is és olcsó is? Olyan nincs.
Nekem Tosot van, csak akkor kapcsolom be ha mosok, ilyenkor a szárító funkcióra teszem, pikk-pakk megszáradnak a ruhák, és nincs pára az ablakokon ajtókon. Szintén 40nm-es lakás.
A vélemények alapján hasznosnak találták ezt is 40 nm-en
Sajnos én nem értek hozza, hogy nekem melyik vinné le a páratartalmat 45-55 közöttire.
Kérdező, az általad linkelt gépek használhatatlanul gyengék ilyen célra. Napi 500-700 ml nagyon kevés, ha belegondolsz, hogy az ember óránként 40 ml párát lélegez ki alvás közben, ébren pedig a dupláját. Arról nem is beszélve, hogy az adatokat 30 celsius és 80% páratartalom mellett adják meg, aminek 25 fokos 65%-os környezetben kb. a felét tudják hozni. A páramentesítők teljesítménye ugyanis drámaian függ a hőmérséklettől és a páratartalomtól.
Nekem hasonló méretű lakásban egy Aldis (Easy Home márkájú) páramentesítőm volt, aminek ugyanez a 30C 80%-os értéke 20 l/nap, a 27C 60%-os pedig 10 l/nap.
3 naponta telt meg az 5 literes tartálya, tehát napi másfél literrel számolnék. Mivel az enyém sokkal nagyobb teljesítményű, és hangos volt, ezért csak napközben, munkaidőben ment, de elvégezte a dolgát. Nem is tudnám elviselni, ha éjjel ott zúgna a hálószobában valami, még ha halkabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!