5 literes fali vízmelegítőben van egy olyan vezeték, közbe van iktattva egy kis ellenállás vagy nemtom mi az,ha azt a vezetéket másfajtára cserélem az gondot okozhat?
Hőkorlátozó azt kiderítettem a csőbe kell bedugni a hőpatron mellé?
Mindegy milyen vezetékkel van kötve?
Ha a hőbiztosítékról van szó, annak érzékelni kell a hőmérsékletet, attól olvad ki.
Csak egy példát mondok, 90 °C-ra van méretezve a hőbiztosíték, de te nem rögzíted a tartály felületéhez, akkor miből veszi észre, hogy már 100 °C-on forr a víz?
De amúgy nem tudom konkrétan, te látod, mi van ráírva.
A vezeték meg a főáramkörben van, a fűtőszál áramát el kell bírnia, a többihez hasonlóan.
Kivétel a jelzőlámpa áramköre.
Nem kell privátot írni, pontosan én sem emlékszem.
Egyszer láttam ilyet belülről, az is régen volt.
Inkább azt írnád, mi van ráírva, vagy túl homályosan céloztam rá?
Bimetál a hőfokszabályzó, amit tekergetni lehet.
Ezen felül szokás még hőbiztosítékot is alkalmazni, ha a szabályzó elromlana és elkezdené forralni a vizet (biztonsági védelem).
Legalábbis, a régi kis bojlerben még ilyen bimetálos szerkezet volt, ma már a kapilláriscsöves, folyadéktáguló elven működő termosztátok használatosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!