Mit tegyek, ha a mosogatógépem sótartálya tele van vízzel és egyébként is csúnyán mos?
Figyelt kérdés
Nem régóta használok mosogatógépet és eddig nem is volt vele különösebb gondom. Most vettem egy olcsóbb mosogatótablettát bele, ami úgy tűnik rossz döntés volt, mert nagyon csúnya lett minden edény, pohár, tányér... Ezért gondoltam visszaváltok a régire, de közben olvastam, hogy a só is nagyon fontos. Csakhogy az a tartály, amibe a sót kellene tenni, tele van vízzel és nem tudom, hogy hogy lehetne kiszedni belőle... A gép egyébként használt, ezért a használati utasítást sem tudom megnézni... :-( Van valakinek tippe? Meg hogy mi miatt lehet tele vízzel? És hogy egyébként is mit csináljak, hogy újból szépen mosson?2010. aug. 6. 11:49
1/6 anonim válasza:
hehe :D ...öntsd bele a sót, kimegy a víz ;)
ja és ha régebbi a gép, akkor min calgonit (finish), de inkább somat (én is elkövettem egyszer a hibát, hogy olcsóbb fajtát vettem)...mindkettő van néha marha jó akcióban pl dm 1500-ért vettem 90 calgonitot 25%-os kuponnal + le is volt árazva
2/6 anonim válasza:
ja és az olcsó tablettát se dobd ki, kevésbé szennyezett edényekhez pl poharak, tányérok jó az, ha teszel bele a só mellé még folyékony öblítőt, mármint mosogatógéphez való öblítőt, asszem a lidlben van egész pofás áron
3/6 anonim válasza:
A sótartály alapból tele van vízzel. Ajánlom a Somat Gel Perfectet attól szebbre semmivel nem mostos. Havonta meg tegyél bele mosógéptiszítót..
4/6 anonim válasza:
Ahogy töltöd bele a sót, az kinyomja a vizet, utána abból fog kioldódni. Nem hiszem egyébként, hogy az olcsó tabletta miatt nem mosogat szépen, én évek óta Lidl-st használok. Nézd meg, hogy a spriccelőkarok lyukai nincsenek e eltömődve? A szűrőt is ki kell tisztítani időnként. Az ajánlott géptisztító havi alkalmazása kicsit költséges dolog, mert 8-900 Ft. Egyébként is elég félévente. Lesd ki az akciókat, most pl. az Aldiban kettő van összecsomagolva, 600 Ft-ért.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat! Most feltöltöttem sóval, kimostam a szűrőt és vettem bele Somat tablettát. Előtte egyébként Calgonitet használtam és az egész jó volt, de azért az sem tökéletes. Kíváncsi vagyok az első mosásra, csak még gyűjtöm egy kicsit a szennyest bele. :-)
És biztos, hogy az olcsó mosogatótabletta a ludas, mert 3 alkalommal próbáltam és egyszer sem oldódott fel, csak kis részben és az is inkább összekent mindent...
2010. aug. 7. 19:53
6/6 bp1985 válasza:
Nekünk régebbi mosogatógép van itthon, (5-6 éves lehet kb). Olcsó mosogatótabletta van benne. a német áruházba vesszük, amelyik a betűvel kezdődik. Sót nem rakunk bele külön, mert van a tablettával. Előtte calgonitot használtunk, de ez az a..o márka sem mos csúnyábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!