A hűtőt miért nem szabad sokáig nyitva hagyni?
"Ha nem vagy trágár válaszolok. Így csak jelentettem."
De kitakartam
Egy hűtőládát felnyitsz, a hideg levegő megül benne, hasonlóan az áruházak hűtőpultjaihoz.
Egy ilyen szekrényt kinyitsz, a hideg levegő szinte kiömlik belőle lefelé, miközben felülről meleg foglalja el a helyét.
Utána szerencsétlen hűtőgép kezdhet megint dolgozni azon, hogy helyreállítsa, amit te elcsesztél neki.
Ezt persze nem is teszi ingyen.
De megdermednek
Én meg inkább visszakérdezek: miért akarod sokáig nyitva hagyni? Miért baj Neked az, ha csukva van?
Ha nyitva hagyod, akkor a hűtő hiába próbálja tovább hűteni a benne lévő kaját, többet kell dolgoznia ugyanazért, és még így sem ér semmit, mert tartósan nyitva hagyott ajtónál előbb-utóbb akkor is felcserélődik a levegő, a hideg kijön, bent pedig szobahőmérséklet lesz, ergo mint ha nem is lenne hűtő! Pedig a könnyen romlandó ételt (tejtermékek, felvágott, stb.) nem véletlenül kell hűtve tárolni, mert csak úgy marad tartósan fogyasztható! És ha sok idő múlva végre becsukod az ajtaját, akkor a hűtő újra elkezdhet azon dolgozni, hogy kellően visszahűtse bent a levegőt, fölösleges energiapazarlás!
Anyukád teljesen jogosan szól érte! De Te egyáltalán hány éves vagy, ha ilyet kérdezel?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!