Elmagyarázná valaki az elektromos légycsapó működési elvét?
Az A (amper) mire lett kitalálva, ha nem az áram, azaz áramerősség mérésére?
Az Ah (amperóra) ránézésre is valami más: áram és idő szorzata (vak is látja), azaz a töltésmennyiség egysége.
3000 mAh leírása meg eleve értelmetlen, hiszen 3 Ah ugyanaz és hamarabb leírom.
Egy ceruzaelem (vagy két ceruzaelem) viszont nem képes annyi teljesítményt leadni, ami veszélyes lenne rád, még invertálva (AC) vagy konvertálva (DC) sem.
Egy 18650 Li-ion cella már komolyabb ilyen szempontból.
3:
Ostobaságot beszélsz, DC-konverter van benne.
Először van egy kis trafó, aminek primerjét egy tranzisztor hajtja meg, önrezgő módban, az elemről. Tápszűrő kondi persze van az elemmel párhuzamosan, de attól nem lesz nagyobb a kivehető teljesítmény, mivel nem rövid impulzusokban terhel rá primer kapcsolótranzisztor, hanem a kapcsolófrekvenciával, azaz kvázi folyamatosan.
Hasonló, mint a régi, gyengébb fajta telefontöltők, ami önrezgő primerkörrel működött, csak az nyilván hálózatról.
A trafó szekunderén viszont diódás feszültségsokszorozó emeli tovább a feszültséget, így végül DC áll elő a kimeneten.
De lényeg, hogy élvezettel minősíted le mások szakmai hozzászólását, mert ebből áll az életed, hogy direkt velem szemétkedsz folyamatosan ezen az oldalon, árgus szemekkel keresed, hogy mibe köthetnél bele villanyszerelő, szánalmas...
Az biztos, hogy a 3. válasz alapvetően cipészmegközelítés (vagy bányászfantázia), de én leírtam érthetően a működését.
Leminősíteni egyértelműen butaság, gerinctelenség és rosszindulat, azaz önmagát minősíti az ember.
Most mit erőlködsz?
Cáfold meg a működési leírást, amit én írtam!
Nekem az a gyanúm, te nem érted az általad megadott linken lévő rajzokat sem. Tudod, amelyiknek leírtam a működését.
Nézd, ha te vagy az a kötekedő villanyszerelő, amelyik szokott itt piszkálódni velem, akkor legközelebb maradj inkább a szakmádnál!
Magam viszont továbbra is jogot formálok az erősáramú és gyengeáramú témákra egyaránt, hiszen mindkettőt tanultam. Így joggal dumálok bele abba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!