Felültöltős mosógép teteje miért nem marad nyitva?
Whirlpool. Tegnap óta nem marad felnyitva, hanem visszacsukódik. Gondolom, valami rugó tört el.
Hogy tudnám megnézni? Gondolom, le kellene venni az ajtót, csak nem tudom, hogy kell.
Szia!
Én most ugyanígy vagyok. Mi lett a megoldás?
Rugótörés.
A helyi szervizben megrendeltem, ha jól emléxem, valami 3000-4000 körül volt párban a két formára hajtott drótdarab. Kicseréltem magam, így nem kellett kiszállást meg javítást fizetni.
Az ajtó zsanérjának belső oldalán van a stift feje, ezt vékony élű csavarhúzóval befelé nyomod, könnyen kijön. Utána a fedél belső burkolatát kipattintgatod a helyéből, hogy hozzáférj a rugóhoz.
Maga a rugócsere viszont nagyon kínos, hülye az egész megoldás, félórát küzdöttem vele, két csavarhúzóval meg egy fogóval egyidejűleg. Úgy képzeld el, mint hogy egymásra teszel két könyvet olyan módon, hogy mindkettő a másik felett legyen... Már a régieket kiszedni se egyszerű, de a törés miatt az még megoldható. Fotózd le csere előtt, hogy kell kinézni. A fedélbe öntött tartók közé kell behajtogatni az acélrugókat, egymás fölé.
De a lényeg, hogy végül jó lett.
(Mire eljutottam a cseréig, az egy hónap volt, és elfelejtettem ide megírni a végeredményt.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!