Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A gőzsütőkbe miért nem önthete...

Apababa kérdése:

A gőzsütőkbe miért nem önthetek desztillált vizet? A leírás külön kitér erre, maximum az ásvány vízet javasolja. Talán vízkőtelenítő program miatt?

Figyelt kérdés

2020. máj. 18. 08:49
 1/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
67%

Így van, ilyeneket utálom én is:

------------

FIGYELMEZTETÉS!

Kizárólag hideg csapvizet

használjon. Ne használjon

szűrt (ioncserélt) vagy

desztillált vizet. Ne

használjon egyéb

folyadékot. Ne tegyen a

víztartályba gyúlékony vagy

alkoholtartalmú folyadékot.

-------------------

Annyit nem képes odaírni, hogy miért? Teljesen hülyének nézik az embert, amiben sok esetben lehet is igazság: az emberek többsége úgyis hülye a fizikához.

Sajnos ez előfordult már más esetekben is. Irritáló tud lenni, amikor elvileg értem az adott szerkezet működését, akár apró részleteiben is, de nem értek egy szar kezelési utasítást, mert nem mondja, hogy miért? Titkolózik a nyomorult.

Esetedben külföldi oldalakon olvasható a megoldás:

Egyes készülékek a víz vezetőképessége alapján érzékelik a vízszintet, illetve a víz jelenlétét egy tartályban.

A desztillált stb. víz nem vezet.

Ennyi.

Javasolják, ha túl vízköves a víz, azt is meg lehet tenni, hogy mégis tisztított vizet használsz, de öntesz hozzá egy pohár csapvizet is, hogy vezessen valamennyit.

2020. máj. 18. 09:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"de nem értek egy szar kezelési utasítást, mert nem mondja, hogy miért? Titkolózik a nyomorult"

mert mindent túlbonyolítasz, mert mérnök vagy - ez nem rosszból írom, ne sértődj meg! A mérnök amit meg lehet csinálni 3 lépésből azt 42-ből csinálja úgy, hogy mindegyik lépést még háromszorosan be is biztosít. Ez genetika! A mérnök csecsmő korában is már a pelenkát nem csak simán telef..a hanem pontosan ugyanolyan rétegben teríti be mindenhol :D

Manyika néni nem mérnök, ő el sem olvassa a használatit, ha mégis, akkor nem érti meg, ha mégis megérti akkor meg nem merül fel benne a miért.

2020. máj. 18. 10:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! A másik dolog amit nem értettem, de talán rájöttem ,hogy minek kell a víz keménységét beállítani a gépen , ha lágyítani nem kell és gondolom ö sem teszi. A tisztítási programmal lehet összefüggésbe. Ugyanis idönként vizkötelenítési müvelet elindítására kér ,egy idö után viszont kötelez rá ellenkező esetben nem haználhatod a gőzölést. A víz keménységétől függhet ez az intervallum.
2020. máj. 19. 19:05
 4/5 Pclaci007 válasza:
Na látod ezt én sem értem hogy miért nem lehet bele desztillált vizet tölteni. Szerintem azért hogy tönkremenjen. Ugyanis az összes ilyen sütisnek a kemencéjébe (fornetti, pek snack stb) desztillált vizet kell tölteni vagy ha vízhálózatba van kötve ionizátort kell a kemence elé kötni. Ugyanis tönkremegy a sima víztől. Sőt ha meglátja a karbantartó a vízkövet, kifizetteti a kemencét 1milláról indul
ápr. 25. 20:07
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

4.

Sajnálatos, hogy csak írsz, de nem olvasol.

Szöveget, előzményt nem értelmezel. Ne is törődj vele...

ápr. 25. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!