Egykaros vagy kétkaros kenyérsütőt érdemes venni?
Ez csak az elvárt kenyérméret függvénye. Vagy dagasztás (van, aki csak dagaszt vele).
Ha kevesebb anyagot akarsz bedolgozni, akkor a kisebb egylapátos is elég. Fel van tüntetve mindegyikél, hogy mennyit tud.
Köszi az infót.
Ketten vagyunk, akkor simán jó lesz az egykaros.
Egykarost csak.
Nálunk az anyós kapott két keverőset de nem jó.
Azért mert amikor megkel benne az anyag és már sütés előtt van, akkor kevert egyet rajta és a tészta szépen össze esett.
AZt nem tudom hogy mind ilyen-e, de ezzel nem lehet sütni.
# 3
Egy kenyérsütővel nem feltétlenül sikerül elsőre a kenyér, ki kell tapasztalni, kísérletezni. Ennek során később is adódhatnak még balfogások. De sok fórumozó elégedetten beszél a kétlapátosról is.
Az ejtőfázisban egyébként berándul párat az egylapátos is, ez a folyamat része:
Idézet:
"Kelesztés
Cukrot az élesztő indításához teszünk a tésztákba. Ez hamar táplálékot biztosít az élesztőgombáknak. Az erjedési folyamatok alatt ez a cukormennyiség elbomlik, de eddigre már a lisztből is tápanyaghoz jutnak a gombák. Az első dagasztás után, az első kelesztéskor az élesztőgombák megeszik a környékükön fellelhető táplálékot, majd nem tudnak tovább szaporodni, ha elfogy a tápanyag. Ennek a pótlására szolgál a második dagasztás ill. a gépeknél a tészta „ejtése” (kelesztés közbeni visszakeverése). Sajnos a gépeknél ez a funkció nem tökéletesen működik a tapasztalatom szerint. Többször is visszakeveri a tésztát, pedig már egyszer is elég lenne, és sokszor nagyon kevés a hátralévő kelesztési idő az utolsó ilyen „ejtés” után. Én jobban szeretem a kétszeri dagasztást, az „ejtés” megakadályozására pedig inkább kiveszem a lapátot. Harmadik dagasztás már felesleges, inkább árt a tésztának.
Német receptekben találkoztam az ötlettel és nagyon bevált, hogy a dagasztás után, kelesztés közben egyszer-kétszer ököllel visszaütögetik a tésztát. Így nem kell dagasztani másodszorra és nagyon jó eredményt lehet ezzel a módszerrel elérni."
------------
Itt látszik a különbség, nekem az egylapátos csak rövideket ránt rajta, pár impulzusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!