Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy átlagos háztartás áramellá...

Egy átlagos háztartás áramellátásához milyen aggregátort célszerű vásárolni?

Figyelt kérdés

2020. márc. 22. 18:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
21%
Lehet hogy még nekem is sikerülne, de azt képtelen vagyok megérteni hogy a hozzászólásod, tovabba ez az atlagolas milyen módon kapcsolódik a kérdéshez.
2020. márc. 24. 12:32
 12/16 anonim ***** válasza:
90%

"hogy a hozzászólásod... ...milyen módon kapcsolódik a kérdéshez"

Olyan módon, hogy válaszoltam annak, aki ezt kérdezte:

"Milyen mosogatógéped van ami 600w ?"

( de ezt meg bemásoltam a válaszom elé)

Aminek kétféle értelmezése lehet:

- ő nem hiszi, hogy van olyan, ami ilyen keveset igényel, vagy

- ő nem hiszi, hogy van olyan, ami ilyen sokat igényel.

Én meg a második mellett döntöttem, és a válaszom értelme meg - de ez meg ismétlés - hogy van olyan, amelyik átlagosan, azaz legalább 1800 W-ot kér.

És ez a legalább a válasz a következő kérdésre, hogy

"ez az atlagolas milyen módon kapcsolódik a kérdéshez"

Mert ha a fogyasztásból visszaszámolva átlagosan 1800 W-ot vesz fel, akkor két eset lehetséges:

1. Minden pillanatban 1800 W-ot vesz fel

2. Van olyan egy működési cikluson belül, mikor kevesebbet, de akkor cserébe meg ugyanazon cikluson belül előbb vagy később meg többet, mint 1800 W.

2020. márc. 24. 14:57
 13/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
70%

Példa kedvéért az öreg Energomat adatlapja van itt nekem kéznél:

Max. teljesítményfelvétel: 2200 W

Motor (mosás): 300 W

Motor (centrifuga): 700 W

Szivattyú: 130 W

Fűtőbetét: 2 x 950 W (másik verzióban 1200 + 700)

Hajdú keverőtárcsás mosógép: 250 W

2020. márc. 24. 16:01
 14/16 anonim ***** válasza:
30%

Remélem nem a zombiapokalipszisre készülsz! Ugyanis a kérdés hátterében ez is lehetséges. Nem hinném, hogy itt áram nélkül maradnál az elkövetkezendő 20-30 évben. Addigra pedig a háztartásod energiaigénye is változni fog. Írom mindezt azért, hogy megnyugtassalak, és ne egy pánikvásárlás miatt költs 10 vagy 100 ezreket, azért, hogy a fészerben álljon egy feleslegesen megvásárolt masina. És ahogy előttem is írták, nem biztos, hogy jól jársz azzal, ha nem pontosan méretezel. Ugyanis tényleg nem tudni, hogy a jövőben milyen lesz egy "átlagos" háztartás energiaigénye.

Természetesen ha másra kell, és azonnal, akkor elnézésedet kérem.

2020. márc. 26. 07:38
 15/16 anonim ***** válasza:
55%

A viágvége miatt fölösleges aggregátort venned. Ha tartósan nem lesz áram, akkor benzin és gáz sem lesz!

Az egész világ árammal működik. Ha valami katasztrófa (például napkitörés)miatt tönkremegy az áramellátás, hetek alatt az ókorban leszünk. Mármint az, aki túléli. Minek oda az aggregátor?

Az áramszünet csak akkor lehet nagy probléma, ha túl sok szénnel, fával megtömted a kazánt és elmegy a villany. Ez esetben a robbanást megelőzheted egy szünetmentes tápegységgel is.

2020. márc. 29. 23:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem írtál max. árat, sem pedig benzines kell-e vagy dízel! Amúgy ha a felsoroltakhoz kell néha egyszerre állandó áramellátás, akkor nem átlagot kell számolni, hanem összteljesítményt, ami jelen esetben 2900 W, de persze nem szabad pontosan kiszámolni, bármi jöhet, nem árt, ha van még plusz tartalék is!

Amúgy a legkeresetebb típus, amivel a valóságban eddig legtöbbször találkoztam, talán nem véletlenül:

Heron EGM-25 AVR 8896111

2020. márc. 30. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!