Hogyan tudnám a mosógép dobját újra fényessé tenni?
Megmondom őszintén hogy senkinek nem fogom elhinni hogy a sima étkezési ecet a legkisebb kárt is okozhatná a mosógépben. Az más kérdés hogy az ecet csodálatos hatását ugyanígy nem hiszem el.(próbálgattam én is.)
Nekem máig is a boltokban kapható kimondottan erre a célra gyártott mosógép tisztítók jöttek be, évente 2-szer csinálom. Az is igaz hogy 90%-ban negyven fokon, max párszor 60 fokon használom a gépet.
1 csodálatos hatása van, tökéletesen semlegesíti a maradék mosószert. ha kézzel mosol egy ruhát és utána ecetes vízben öblíted, azonnal érezni fogod.
Minden más humbug, ahogy a szaga is, mivel abszolút nem lehet érezni.
A hatás a savkoncentráció függvénye is.
De ezt már megírtam (#2), hogy nem a sav bántja a saválló acél felületét, hanem a sav és vízkő reakciójában létrejött vegyületek. Befolyásolja még a hőmérséklet is, ami gyorsítja a reakciót, illetve számít a behatási idő is. Ha hamar leöblítik, nem tud olyan kárt okozni.
Nem egyedi eset, másik is panaszkodtak már, ezen az oldalon is. Magam is találkoztam ilyen végeredménnyel, noha az sósavval történt. De ecetsavval is "megoldható", a fenti feltételek függvényében, minden további nélkül.
11# csatolok neked képet,hogy elhidd milyen lett a dob.
Nem tragikus, hiszen a gép működik, mintha mi sem történt volna.
Csak a szép fényes dob ocsmány lett.
Látom a képen is, láttam ilyet közelről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!