Van-e olyan applikáció midea klímához, amelyik tudja a kövess engem üzemmód beállítását?
A kérdés csak az, hogy minek?
Ha a távirányító nálad van és átviszed a másik szobába, ott fogja mérni a hőmérsékletet. Ha a mobillal állítod a klímát, abban meg nincs hőmérő, tehát fölösleges.
Nem értem egyáltalán, hogy jön ez a kérdés elő?! Ennyire lusta vagy a távirányítóért érte menni?
A mobilos app egy dologra való: hogy be tudd kapcsolni otthon a klímát még a munkahelyről és már hűvös lakásra érkezz haza. Arra viszont tökéletes!
Azt értem,hogy a távirányítóval ,hogyan kell beállítani, de a telefonomról, távolról(munkahelyemről) hogyan tudom beállítani,a kövess engem üzemmódot, mikor a távirányító otthon figyel, ráirányítva a beltéri egységre?
Mert bekapcsolni, hőfokot állítani, turbó stb. ezeket lehet, de ekkor a beltérinél méri a hőfokot, a plafonnál és pár perc alatt eléri a beállítottat, és én azt látom a telefonomon, hogy otthon 27 fok van, holott ez nem igaz, mert ahol a távirányító el van helyezve a dohányzó asztalon, ott csak 21-22 fok.
Tehát én az elhelyezett távirányítónál mért hőfokot szeretném látni a telefonomon.
Minden oké, ha nem kapcsolom ki a klímát, akkor a távirányítónál mért hőfokot látom, de ha kikapcsolom,reggel, mert megyek dolgozni, és délután a telefonomról bekapcsolom, akkor nem a távirányítónál mért hőfokot látom, hanem a beltériben mértet.
Ezért szeretnék olyan applikációt, amelyikben a telóról tudom állítani, hogy a valóságot lássam.
Szóval klíma fűtésről van szó, és a kanapén ülve a dohányzó asztal magasságában a 21-22 fok kevés. A hőfok 27-re van állítva.
A meleg fennt a plafonnál 27-28 fok .A beltéri tetején ahol beszívja a levegőt, van úgy,hogy 30-31fok. Ha a beltérinél méri, akkor lelassul,mert bőven megvan a hőfok.(Inverteres midea klíma 3.5Kw) .
Ha a távirányítónál (kövess engem üzemmód) akkor csak 21-22 fok akkor meg dolgozik, hogy elérje a beállított(27fokot) .
Így folyamatosan megy, és fogyaszt is rendesen (1-1.4Kwh óránként).Nem bírja elérni a távirányítónál a kanapénál a beállítottat.
Így lesz csak a fűtésem villany számlája kb: 30.000Ft.
Szóval,akkor, hogy gazdaságos?(30nm a nappali, jó van lépcsőfeljáró a tetőtérbe, megy oda is fel a meleg.)
Klímával meg úgy gazdaságos fűteni, ha külőn mérőn van H tarifával, mert azzal ilyenkor kedvezményes tarifát számláznak.
"Így lesz csak a fűtésem villany számlája kb: 30.000Ft."
Ez csak akkor igaz, ha folyamatosan megy a klíma.
1,4 Kwh óránként az 33,6 Kwh naponta, azaz 1008 Kwh ha 24/7-ben megy a klíma. Ez kerül kb 38 ezerbe.
Mellesleg pusztán klímával fűteni nem gazdaságos télen, max egy hűvösebb őszi napon, mikor a rendes fűtést még nem akarod bekapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!