Inverteres klímával fűtök. A beltérin beállított hőfokot gyorsan eléri, sőt túl is lépi 3-4 fokkal, mégis tovább fújja a meleget, nem csak keringtet. Jól van ez így, vagy nem?
"Jól van ez így, vagy nem?"
Nekem jó, de ha neked nem, akkor állítsd alacsonyabb hőmérsékletre, ahogy írtad 3-4 fokkal.
ha nem a kövess engemet használod akkor hol van a termosztát, hol méri a hőmérsékletet?
lehet oda nem jut el a meleg és bár te úgy látod 30 fok van de a termosztátnál meg csak 20, ezért lépi túl.
mi a koleszban azt csináltuk, hogy lefagyasztott tejet raktunk a termosztátra hogy melegebb legyen :D
Sajnos ez ilyen. Én is fűtök klímával, és időnként radiátorral is. tegnap is simán 26 fokon volt a lakásban, és tolta a meleget a klíma, ami 25 fokra volt állítva. Youtube-on láttam egy fickót, aki próbálkozott sokat ezzel, például kivette a klíma hőérzékelőjét, ami ugye a beszívott levegő hőmérsékletét méri, de ez sem oldotta meg a problémát. De a cégnél is, az kis irodánkban lévő klíma is rendszeresen túlfűt.
A youtube-os illető is segítségül hívta az elektronikai tudását, és épített egy hőmérős távirányítót, és ez kapcsolgatja neki a klímát.
Az inverteres klíma folyamatosan szabályozza a teljesítményét, ha nincs túl, sem alulméretezve, a folyamatos működés az ideális, kikapcsolások nélkül. Bekapcsoláskor a hideg helyiséget emelt teljesítménnyel felfűti, majd minél közelebb ér a beállított hőfokhoz, akár néhány fokkal át is lépi azt, annál jobban csökkenti a teljesítményt a leszabályozási tartományán belül. Ha kisebb a hőszükséglet, mint a klíma minimuma és túllépi a hőfokot, akkor kikapcsol. Általában 2 fok hőingást engednek a klímák, 23-ra beállítva 25 foknál kikapcsolnak, 21 foknál be, ezen belül folymatosan működnek. A Daikin pl. 4.5 fok hőingást enged felfelé, valószínűleg azért, mert a hőérzékelő elhelyezése miatt még igen hideg lenne, ha 23 fokra beállítva már 25-nél kikapcsolna a 27.5 helyett. A Daikinnál természetes, ha 2-4 fokkal többet mutat, mint amire be van állítva, már csak azért is, mert a meleg felfelé száll, így mindig fölé fűt, hogy lentebb biztosan meglegyen a hőfok. Ha nagyon gyorsan megtörténik és utána mindig kikapcsol, akkor túl van méretezve a klíma, vagy nagyon enyhe idő van kint. Ha tudja a klíma, a távirányító jó elhelyezésével nem lesz sok különbség a szobában mért és a beállított hőfok között, nem fog hamar kikapcsolni, mint amikor a beltéri adja a jelet.
Észrevettem még, hogy az első bekapcsoláskor elég nagy teljesítménnyel fűtenek, hidegben nem kapcsolnak ki, mert idővel leszabályoznak. Más esetben azonban hamar elérik a hőfokot, kikapcsolnak, de már csökkentett teljesítménnyel kapcsolnak vissza és kikapcsolás nélkül tartják a hőfokot (jó méretezés esetén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!