Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gree Viola inverteres fali...

Gree Viola inverteres fali klíma hibája, ha nem ad semmi életjelet?

Figyelt kérdés
A légterelő nyitva maradt,semmi életjelet nem ad,semmi hibakód,egyszerüen minha nem kapna áramot.Áramellátás ellenőrízve,távírányító úgyszintén OK.Lehet egy kis üveg megszakító adhatta be a törülközőt?Garancia alatt van,másvél éves.Szerelő 6hete késik.Volt valakinek hasonló problémája a légkondival?Vagy ötlete,hogy hol lehet a baj?

#klíma #inverter #Gree Viola
2019. okt. 16. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A vezérlése nem kap feszültséget. Sorra végig kell menni a betápon.

Lehet egy meg nem húzott sorkapocs is, de lehet félvezető zárlat/hiba is.

Persze lehet rossz a biztosíték benne, de annak akkor megvan az oka.

Kell az a szakember, vagy legalább is olyasvalaki aki megnézi neked, de nem kontár és nem veszti el miatta a garanciáját.

2019. okt. 16. 21:17
 2/9 gabesz147 ***** válasza:
100%

Ha van rá lehetőség, hívj másik szerelőt.

(Az én klímám ugyanannak a szerelőnek a kezében van, aki beszerelte, a készüléket ő vette, neki kell szólnom. De korrekt, már kétszer tisztította, a gari miatt hívom.)

2019. okt. 17. 06:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb klímában nincs bizti, és ez nem véletlen...

Azért az sokat segítene ha elárulnád milyen üzemmódban és milyen beállítással használod a klímát.

2019. okt. 18. 20:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Fűtési módban 22C°-ra állítva jelenleg.nyáron hűtésre is használtam.Szinte egész évben mén.
2019. okt. 28. 17:50
 5/9 A kérdező kommentje:
A vezérlő egységen általában lenni szokott egy kis üveg megszakító,arra gyanakszom.
2019. okt. 28. 17:52
 6/9 A kérdező kommentje:
A mester aki beszerelte bevállalt egy kis munkát nyugaton,jelenleg nem tudom javíttatni vele.Alig akad szerelő,mindenki nyugaton dolgozik.
2019. okt. 28. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem dolgozom nyugaton :)

Legalábbis jelenleg, annyi hőszipkát szerelek fűtésre, hogy non-stop kell nyomni, a 16 órás műszak már kevés, sajnos 18-ra kell emelnem, így 5 helyett hajnal 3-kor kellhetek és ez januárig biztos így lesz.

A Violára visszatérve gondolom nem találtál szerelőt és még mindig adott a hiba, amúgy a beltéri alaplapon nincs bizti. Ezek nálunk alap készülékek voltak a GREE-től már vagy 3 éve nem forgalmazzuk, nekem a TREND, HOME, BORA és társai mind egy kaptafa alapgépek. A felső-középkategóriától mindig is messze voltak, egy GREE klíma régen is a comfort plus-nál kezdődött vagy 2 ezer darabot szereltünk belőle. Ma a Comfort X az alap hűtésre-fűtésre kiváló és csendesebb bármelyik fentebbi modellnél műszaki jellemzője is mutatja, hogy nem 1-2 évre tervezték. Ha meg valakinek a prémium felé hajló kategória kell arra ott az U sorozat, ha van rá keret, minden másra ott a mastercard. Sejtem, hogy mi lehet a hiba, de mivel nem az én kompetenciám és a viola sosem tartozott a kedvenceim közé, na meg amúgy is be vagyok táblázva, így biztos nem tudnék érdemben segíteni, vagy keresel egy másik szakit aki a hamarabb tud jönni, vagy megvárod a saját szerelődet. Privát személy meg nem nyúlhat a klímához és nem csak a garancia végett, így tanácsot még csak véletlenül sem adok. Gyanítom, hogy fűtésre is használod, amit nem értek, hogy egy évek óta rég nem gyártott klíma, hogy kerülhetett hozzád felszerelésre másfél éve.

2019. nov. 18. 19:01
 8/9 A kérdező kommentje:

Mint a beltéri panelen és a kültérin is van megszakító.

Képek:

[link]

[link]

A kültéri ki lett cserélve,de továbbra sem ad életjelet.Maradt a belső panel.

2019. nov. 25. 17:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Beltéri panel kicserélve,megoldódott a probléma.Ha a klíma nem ad életjelet,hibakódot csak úgy egyszerűen halott akkor a beltéri panelt kell cserélni.Más esetekben a hibakód segíthet...
2019. dec. 14. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!