Milyen légkondit érdemes venni? Gondolom a beszerelhető jobb. Tudtok oyat ajánlani, ami elfogadható árban? Tetőtéri lakásba kéne és csak néha használnánk este alváshoz (30fok van este), mert pici babánk van, jobb, ha nem megy egész nap.
A SPLIT típusok előnye, hogy a kültéri egység külön van, a falon kívül, így annak zaja is kívül marad. A fogyasztás miatt én csakis inverteres típust vennék (nekem van mindkettő fajta), drága az áram, behozza a különbséget, és a minőség tekintetében sem mennék a közép alá, hogy ki is tartson addig, amíg behozza a különbséget, ne legyen folyton gond vele. Nekem LG és Hitachi van otthon, munkahelyen Daikin. Ezek inkább mind felső-közép kategóriások.
A nem inverteresnek azon túl, hogy többet fogyaszt van még egy komoly hátránya, vagy megy vagy nem. Az inverteres mindig annyira megy, amennyire éppen kell. Vagyis az egyik teli tüdőből fújja a hideget, majd abbahagyja ha a beállított hőfokot elérte, a másik folyamatosan megy, de éppen annyit fúj, hogy a beállított hőfokot tartsa. Ez nem a ventilátor fordulatszámát jelenti, azt mindkét fajta beltéri tudja, hanem azt, hogy mennyire hideg az, amit fúj. Kicsi babához meg pláne az inverterest venném e miatt. Sokkal kíméletesebb. És drágább.
Típusra jókat hallottam még a Fujitsu és a Toshiba klímákról, pár éve a Samsung még a kerülendő kategória volt, de lehet, hogy azóta fejlődtek. Olcsó húsnak nagyon híg leve szokott lenni a klímáknál, ettől óvakodnék. A szakszerű beszerelés/feltöltés is nagyon fontos.
Persze minden azon múlik, mennyit tudtok rászánni. Hiába adok okos tanácsokat, ha a keret fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!