Kaptam egy kis akkus sövénnyírót, viszont töltőt nem kaptam hozzá. Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik pólus a pozitív?
Olyan csatija van, hogy két egyforma hosszú pici drót egymás mellett. Rászerkesztenék egy töltőt, de nem szeretném a polaritást elcseszni.
Hogyan tudnám házilag megállapítani a polaritást?
Nem csak polaritás kérdése. Van olyan, hogy Li-ion töltésszabályzót kell rá kötni például. Vagy amilyen akku van benne.
Szerintem még egy profi is először megpróbálhat rákeresni a neten, hogy milyen töltő való hozzá. Legalább ránézni minimum a Google képkeresőben, hogy mi az ábra.
Utána mit szoktunk csinálni egy ismeretlen készüléknél?
Megvizsgáljuk a konstrukciót és annak alapján döntünk a megoldásról.
Nem hasra ütés alapján, amivel kárt is lehet okozni.
Mielőtt valaki félreértené az előzőt: valójában még az sem árul el mindent, ha valahol le van írva, hogy V/A ilyen és ilyen töltő / táp való hozzá.
Még azon belül sem mindegy, hogy stabilizált feszültségű (CV), vagy valami CC-jellegű, vagy konkrétan CC/CV töltésszabályzó.
Nem olyan egyszerű, mint sokan képzelik (aki ért hozzá, annak egyszerű).
"Kaptam egy kis akkus sövénnyírót"
Link, fotó, típus, valami, bármi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!