Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Rúd porszívó milyen? Egy...

Rúd porszívó milyen? Egy Philipset néztem ki. Laminált padló még pár db kis szőnyeg porszívózàsàra. Akkussat néztem. Vélemények?

Figyelt kérdés
Nem 30 ezer körül vennék, dràgàbban jóval.
2019. nov. 4. 21:17
1 2
 1/13 Gugu Gabor ***** válasza:
Biztos megéri az az aku ezt a plussz pénzt?
2019. nov. 4. 21:24
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát ahol néztem ott azt mondták hogy vezetékest nem is àrulnak mert hogy elég rövid a vezetékük.Azert nem tudom én se mert nem tudom hogy szîv, mi lesz ha tönkremegy az akksi. Kapok e hozzá? Szóval egyenlőre még csak filózok. Kinézetre tetszenek de én se tudom ennyi pénzt megérnek e. Ezért is lennék kíváncsi véleményekre!
2019. nov. 4. 21:43
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
De azért egy vezeték cserét olcsón meg lehet oldani, vagy egy hosszabbitó és már jó is.
2019. nov. 5. 07:16
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem egy bosch akkus porszívóm van, tényleg csak arra jó, hogy két takarítás között átszaladjak vele a házon. Nekem nem váltotta ki nagy vezetékes porszívót. Napi takarításra mondjuk főzés után a konyhában, vagy ha a gyerkőcök behozzák a sarat azt gyorsan összeporszívózni tökéletes, de erre a célra meg egy 30-40 ezres is megfelel, szerintem.
2019. nov. 5. 07:46
 5/13 A kérdező kommentje:
Akkor inkább maradjak a hagyományos porszívónàl?
2019. nov. 5. 09:05
 6/13 Gugu Gabor ***** válasza:
Engem az aksis porszivokban az fusztrál hogy mondjuk hetente 1x 2x használod, nem érzem nyűgnek a vezetéket ellenben az aksi plussz hiba forrás plussz pénz (az erejéről nem tudok nyilatkozni) azért hogy hetente megsporoljak mondjuk 4 lehajolást amikor bedugom és kihuzom nem tul jó biznisz.
2019. nov. 5. 10:28
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát meg tényleg hogy mennyire szív. Nagyon nem mindegy. Meg tényleg kb 30 percig bírják?
2019. nov. 5. 11:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Egy porszívóban lehet egy nagy teljesítményű, nagy szívóerejű motor, ha a szűrő tartálya kicsi. Ha egy gyűszűnyi liszttől eltömődik a szűrő, akkor már kuka! A morzsaporszívók is mindenre valók de épp nem morzsát porszívózni. A valamire való porszívó az ott kezdődik, hogy tíz literes a porzsák tartálya. Itt ugyan is a porzsáknak van akkora felülete, hogy nem tömődik el porral a porzsákja. legalább is nem olyan hamar. Ezeknél a rúd porszívóknál a pici szűrő hamar eltömődik, ami gyengíti a szívóerőt. Többször kell pucolni. És ha már mérlegelted a takarításod hatékonyságának ezt a funkcióját, Érdemes abba is belelátni, hogy mennyit kell bajlódni A szűrő vagy porzsák ürítésével, takarításával. Vettem egy olyan porszívót, aminek vízcsap alatt ki lehet öblíteni a szűrőjét, de mivel ezt elég gyakran kell vele megtenni, nem használom a készüléket, és vagy háromszor ment nálam kb. 5,-5, perceket. Mondhatom, vettem egy porszívót, nem is olcsón, de csak nézegetni jó! Elraktam emlékbe, majd a jövő nemzedékének bemutatom, hogy az új kor tervezői és kereskedői milyen szemeteket képesek gyártatni!
2019. nov. 5. 13:20
 9/13 A kérdező kommentje:
És ez rúd porszívó?
2019. nov. 5. 14:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen. De a szűrője akkora mint egy tejfölös pohár. A portartály méretével nincs gond, másfél literes. A szűrő viszont úgy van kiképezve, hogy nagy sebességgel forgatja a tartályban a levegőt, és a port. Ez is egy elba@ott tervezés! Valamikor régen voltak olyan porszívók, amik tizenkét,-tizenhárom centiméter átmérőben voltak megoldva, és a porzsák felőli sapka egy bajonettzárral volt feltéve. Alatta volt egy tizenöt-húsz centi hosszú porzsák. Ezt egyetlen mozdulattal ki lehetett emelni. A porszívótest mindkét végébe be lehetett dugni a szívócsövet és a fogantyút is. Kár hogy már nem lehet kapni!

Porszívó vételkor nem a nagy teljesítményt kell nézni, hanem a felépítését. A ma kor tervezői már nagyon el vannak szállva maguktól, mert ugye az már nem is háztartási eszköz, amiben nincsen kis nyomtatott áramköri kütyü vagy IC.

Ha rám lenne bízva, nem engednék 600-800 Watt teljesítménynél nagyobb porszívót gyártani. Hisz egy porszívó teljesítményét nem a motor teszi, hanem a szűrő rendszere. Ha van felület ahol a por eloszlik, a kis teljesítmény sem veszik kárba!

2019. nov. 5. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!