Ha egy mikrohullámú sütőbe beteszek kettő bögre tejet, akkor az később fog felmelegedni, mintha csak 1 bögrét tettem volna bele?
Megmértem egy mikrosütő áramfelvételét.
Teljesítményre átszámolva 1300 W ment be 2 / 4 / 8 dl víznél egyaránt.
Üresen nem szabad járatni, de rövid időre nem vészes, így 1000 W-ra csökkent a teljesítményfelvétel.
Mit is mond ez neked?
Nem feszítem tovább az idegeid:
Ha ugyanannyi teljesítménnyel több folyadékot szeretnél felmelegíteni, egyforma hőmérsékleti lépcsővel megemelni, ahhoz bizony több idő szükséges.
Bár nem tejjel, de kávéval tudom a választ! XD
Pontosan ugyanannyi idő kell!
#6, #5-nek:
Tévedsz.
Én TUDOM hogy ugyanannyi idő alatt melegíti fel.
Megzavarhat a kísérletnél, ha nem vagy tisztában a teljesítmény-szabályzó működési elvével.
A micro csak egyféle teljesítményt tud.
Ha kisebb teljesítményre állítod, akkor azt különböző időhosszúságú ki, és bekapcsolásokkal oldja meg. Ha fülelsz, akkor hallhatod is.
# 7
Összevissza beszélsz, hülyeségeket.
Először is felejtsd el, hogy szerinted én mivel nem vagyok tisztában!
Mondjuk úgy, hogy szólíthatsz nyugodtan Szervizmérnök Úrnak is. Így, nagybetűvel. Csak azért, hogy tegyük helyre az erőviszonyokat!
Utána pedig gondolkozz el azon, hogy miről beszélsz, mert én egy mechanikus vezérlésű, egyszerű sütőről beszéltem, ami max. állásba volt kapcsolva (folyamatos üzem).
Eleve hülyeséget beszélsz, ha csak nulla és max. áram van, akkor én melyiket mértem, melyikről beszéltem?
Nulla amperről és nulla wattról beszéltem? Ezt látod az írásomban?
Trollvilág, nem hiszem el...
#7, #9-nek:
Tisztelt Szervízmérnök Úr! XD
Innentől az én megszólításom pedig Híradás-technikai Műszerész Úr!
Kettőnk között az a különbség, hogy én nem csak a megszólításomban vagyok az!
Mechanikus vezérlésűről beszéltél, vagyis nem digitálisról? M'ér?
A digitális másképp működik, okoska?
Vagy te találtad fel a szabályozható teljesítményű magnetront? Akkor szabadalmaztasd!
Több micrót javítottam, mint amennyit te életedben láttál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!