Mennyiért töltik fel a hűtőt gázzal?
Figyelt kérdés
Alulfagyasztós kombinált hűtőm fagyasztó részében -25 fok uralkodik, a hűtőben sajnos csak 8, néha néha 3-4-5-re is lemegy, ha egész éjszaka járatom. S maximum csak 2-es állásban kpacsol ki, holott 5-ig van skálázva. Szóval szerintem gázhiányos lesz. A hűtő 1 kompresszoros, R600a gázos. Mennyiért töltik fel? 30-40k?2019. aug. 27. 02:35
11/18 A kérdező kommentje:
Én csak attól félek, hogy így a hús is előbb megromlik. Tudtommal 2-3 fok kellene neki.
2019. aug. 27. 14:25
12/18 anonim válasza:
A hűtőben az ideális hőmérséklet 6-8 fok. Inkább az szokott előfordulni (pl nálam is), hogy a hűtő első részében melegebb van, mint a hátuljában. Nekem volt olyan, hogy a hűtőajtóban 9 fok volt, míg a hátulja jegesedett és 0 fok körül volt.
Amúgy a hús is elvan pár napig a 7-8 fokban, ha tovább kell tartanod, tedd a fagyóba.
13/18 A kérdező kommentje:
Akkor nem idegeskedek... Csak azt nem rakom össze így fejben, hogy mégis miért van az, ha feljebb hajtobb, s ahelyett, hogy lejjebb menne a hőmérséklet, inkább feljebb kúszik, vagy jó esetben stagnál? Egyébként a hátulja ennek is deresedik, ami jó jel. Szigetelés is rendben van, mert sokáig tartja a 8 fokot.
2019. aug. 27. 14:39
14/18 A kérdező kommentje:
S igen, itt is inkább a hátulja a hideg.
2019. aug. 27. 14:40
15/18 A kérdező kommentje:
De jó idők voltak, amikor még a 2 kompresszoros Lehel hűtőm volt, az gond nélkül tudta a 3 fokot ilyen időben is. Bár nem csoda, 2 kompresszorral...
2019. aug. 27. 14:42
16/18 anonim válasza:
ez nem olyan, hogy keveri a levegőt?
Nekem is alulfagyis és bentilátoros a cucc és a fagyasztó jó, a felső része meg meleg.
Az elpárologtatóra rakódott jég eltömíti a légjáratokat és emiatt nem tudja a ventilátor elfújni mindenhova a hideget.
17/18 A kérdező kommentje:
Én is még erre gondoltam utolsó. Most minimumon van, 1-esen, jobban hűt, mint magasabb fokozaton, s nincs deresedés. Én is arra gondolok, hogy el lehet tömődve vmi. De az is lehet, hogy szimplán a termosztát is hibás. Mert friss meleg árunál is simán lekapcsol fél óra elteltével, holott nem is hűtötte még le a cuccokat.
2019. aug. 28. 15:35
18/18 A kérdező kommentje:
Ebben nincs venti.
2019. aug. 28. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!