Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Kikapcsolt telefont be tud...

Kikapcsolt telefont be tud mérni a rendőrség? Bőv lent.

Figyelt kérdés

Üdv!

Arra gondoltam, hogy elrejtek egy kikapcsolt telefont az autómban, mint legolcsóbb fapados nyomkövetőt. Kérdés, ha ellopják a kocsit és feljelentést teszek, megtalálhatják a telefon által a járművet? Nyilván nem méterre lenne pontos, de csak segítség lenne, hogy 2 utcával, vagy 2 országgal van arrébb. Nem tudom, kikapcsolt állapotban is tudnak-e kommunikálni a tornyokkal, vagy hogy mennyire pontos, stb.

2017. okt. 18. 00:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

Arra bíznád a kocsid sorsát hogy a gyakorin egy csapat vitatkozó műértőnek mi a véleménye?

Biztodan van ilyen James Bond készülék, de a hagyományos telefonok erre a célra pont nem alkalmasak.

Még annyira sem mint a wc papír helyett az újság.

A gyakorlatban nem úgy zajlik a lokalizáció mint ahogy képzelik.

Alapvetően a készülék mérésein alapul. A pontos mérés pedig a folyamatos eredmények átlagolásával, a cellában működő bázisállomások földrajzi helyzetének összevetésén alapul.

Mivel ez nem passzív folyamat, egy $10-os keresővel 1 perc kivenni a mobilod a kocsiból.

2017. okt. 18. 06:48
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2017. okt. 18. 08:43
 13/20 anonim ***** válasza:
47%

ha ki van kapcs a telefonod teljesen akkor nem fut az broadband se, azaz semmilyen jelet nem tud adni/fogadni, azok a telefonok amik kikapcsolt állapotban bemérhetők valamilyen módon preparáltak (akár szoftverrel), ezért szokták pl. a komolyabb bűnözők árnyékolt helyre tenni amikor fontos dolgokról beszélgetnek, biztos ami biztos alapon, nem azért mert minden telefon lehallgatható kikapcsolva

a lényeg hogy a rendőrség nem tudja bemérni a kikapcsolt telefonod, ha akarná se, de megnyugtatlak:

telibeszarnák

nem gondolod hogy az egész titkosszolgálat (náluk vannak eszközök ilyesmihez) a te ellopott 20 éves fiat punto-dat fogja keresni...

túl sok kémfilmet néztél

2017. okt. 18. 14:02
 14/20 anonim válasza:
0%
hat hallod toltsd mindig fel
2022. júl. 8. 01:52
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

En a gugli "hol van a telefonom" programjat hasznalom, ha a telefonomat elhagyom. Volt, hogy egy parkban felejtettem a padon, mire visszamentem, valaki elvitte. Addig ugattam neki a telefonon keresztul, amig visszavitte a parkba (annyi esze nem volt, hogy kivegye az akksit belole, szerencsere)

Egy masik alkalommal a tengersok eszemmel feltettem a kocsi tetejere, aztan vezettem kb 50 km-t. A progi megtalalta, 30 cm-vel arrebb volt, mint ahol a progi jelezte. Igaz, legalabb egy kocsi keresztul ment rajta, de a kepernyocsere utan azota is ezt hasznalom.

Szoval ha a kocsidban egy okostelefon van es a google program rajta, akkor te is megtalaod. Mondjuk alapfeltetel, hogy mindig legyen feltoltve.

2022. júl. 8. 06:08
 16/20 anonim ***** válasza:

RE:#15

Nagyon ügyes vagy. De ha nem hiszed, olvasd el a kérdést, a kérdező kikapcsolt telefonról ír. Kikapcsolt telefonnal szeretne nyomkövetést. Szerinted úgy is működne?

2022. júl. 8. 10:26
 17/20 anonim ***** válasza:

Amig az akksi benne van, addig bemerheto. A kulcs nem a kikapcs-bekapcs. Az akksi lete vagy nem lete a donto. Ezert kell, hogy fel legyen toltve, mert lemerult akksi, vagy, ha ki leett veve a telefonbol, akkor az egesz egy halott ugy. Az mellekes, hogy feltoltott akksival, az akksi benne van, a telo ki van kapcsolva. (mondjuk ne egy mult szazadi muzeumi darab legyen az az "olcso" telefon)

De ha nem hiszed, jarj utana.

2022. júl. 9. 06:02
 18/20 anonim ***** válasza:

"De ha nem hiszed, jarj utana."

Nem arról volt szó, hogy titkosszolgálati módszerekkel mit lehet művelni, hanem a kérdező az autójába akarja rakni tracker gyanánt.

Ezzel az a baj, hogy ha tényleg el is vinnék az autóját, a rendőrség pont lesz@rná hogy mit tett bele. Nem riadóztatnák a mobilszolgáltatókat miatta.

A másik pedig az, hogy a kikapcsolt mobil, nem csatlakozik semmilyen adatkommunikációval sehová. Azaz nem tudsz neki perencsot adni hogy kapcsoljon be, vagy adjon magáról jelet. Ha ezt gsm rendszeren át várnánk tőle, annak feltétele lenne az, hogy regisztráljon, vagy csak megpróbálja, mert annak már nyoma van, még sim nélkül is. De ezt kikapcsolva nem fogja tenni.

Ha mégis tenné, az nem megy energia nélkül, az akku meg véges kapacitású, ami fogyaszt, az az akkut lemeríti.

Tehát nincs ingyen tracker kikapcsolt mobilból.

2022. júl. 9. 11:06
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Ritka egy hülye lehetsz.
2022. júl. 9. 17:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Jut eszembe: Ne telefont rejtsél el a kocsidba, hanem csak a papírdobozát. A célnak ugyanúgy megfelel, és soha sem jönnek rá a cselre.
2022. júl. 9. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!