Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Kikapcsolt telefont be tud...

Kikapcsolt telefont be tud mérni a rendőrség? Bőv lent.

Figyelt kérdés

Üdv!

Arra gondoltam, hogy elrejtek egy kikapcsolt telefont az autómban, mint legolcsóbb fapados nyomkövetőt. Kérdés, ha ellopják a kocsit és feljelentést teszek, megtalálhatják a telefon által a járművet? Nyilván nem méterre lenne pontos, de csak segítség lenne, hogy 2 utcával, vagy 2 országgal van arrébb. Nem tudom, kikapcsolt állapotban is tudnak-e kommunikálni a tornyokkal, vagy hogy mennyire pontos, stb.

2017. okt. 18. 00:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
31%
Nem.
2017. okt. 18. 00:15
 2/20 anonim ***** válasza:
47%
Amíg van benne akku, töltés és sim kártya addig igen. IMEI száma legyen nálad. Meg minden más, ami igazolja, hogy a tiéd.
2017. okt. 18. 00:21
 3/20 anonim ***** válasza:
47%

De miért akarsz barkácsolni, ha van működő megoldás is, ami hasonló elvű szerkezet, s megfizethető.

Ha az szempont, hogy LEGolcsóbb legyen, akkor valami nem stimmel. Akkor a LEGolcsóbb kocsit sem tudod rendesen fenntartani.

2017. okt. 18. 00:21
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Próbáljuk már felérni józan ésszel azt, hogy ha a telefon ki van kapcsolva, akkor nem működik. Nincs se gsm, se gps, se sms, se más, nem-mű-kö-dik. A kikapcsolt telefont pont úgy fogod "bemérni", mint az elem nélküli zseblámpát a fénye után megtalálni. Inkább tegyél bele fél kiló aranyat, azt hamarabb megtalálják.
2017. okt. 18. 00:32
 5/20 anonim ***** válasza:
59%
Rajtam kívül válaszolt bárki olyan, akinek van valami fogalma a rendőrség módszereiről? (#2)
2017. okt. 18. 00:40
 6/20 A kérdező kommentje:

# 2, 5

Köszönöm, ebben mennyire vagy biztos? Továbbá pontosságról esetleg tudsz valamit?

# 3 A hozzászólásod alapjaiban nem értem...

Melyik része a folyamatnak a barkácsolás? Az a fél perc, amíg elrejtem a telefont?

Továbbá mi nem stimmel? 100-ból hány tulajnak jut egyáltalán eszébe erről "gondoskodni"? Kb. 3, én beletartozom ebbe a 3-ba, akik PLUSZ pénzt áldoznak rá. Szóval hogy is van ez a legolcsóbb szempont? Szerintem az a legolcsóbb, aki leszarja.

2017. okt. 18. 00:54
 7/20 anonim ***** válasza:

En nem telefont tennek be, hanem kocsiba valo nyomkovetot. A telefon konnyebben learnyekolodik, stb (igen, a rendorseg kikapcsolt modban is be tudja merni, de nem rajonganak a bemeresert, meg bekapcsolt allapotaban sem)

[link]

[link] <- de az ebay-on is korulnezhetsz, ott talan olcsobb

https://www.youtube.com/watch?v=GdOSU0R8YfE

2017. okt. 18. 01:49
 8/20 anonim ***** válasza:

Na akkor lássuk a medvét:

Telefon kikapcsolt állapotban nincs a tornyon, nem sugá-

roz. Ez a bemérésnél lehet fontos, autótolvaj sem hülye,

első, hogy megnézi, van-e kimenő jel a kocsiból (és alap-

ból RF árnyékolt helyre viszi). Tehát ha nem szúrja ki

azonnal, az egy jó pont. De számos nyomkövető is tudja

ezt a megoldást.

Van telefon, ami kikapcsolt állapotban is IDŐNKÉNT ránéz

a toronyra, és ha kap "ébresztő jelet", akkor bekapcsol.

ONNANTÓL lehet bemérni. Kérdés, hogy az adott telefon

tudja-e ezt, illetve az aktuális torony támogatja-e ezt

a funkciót. (Illetve létezik időzített bekapcsolás is a

telefonokon, illetve időzített kikapcsolás, megbízhatóbb,

mint a torony általi ébresztés).

A 3 cellás bemérés max 50 CM pontossággal működik, tehát

fél méterre pontosan megmondják, hol a mobil.

Személy szerint több értelmét látom egy profi jeladónak,

ami akkuval együtt akkora, mint egy kisebb öngyújtó, el-

rejthető bárhol (pl üléskárpit alatt (magában az ülésben)

, ahol élből nem keresik a tolvajok, mint egy mobil, amit

egy sima detektorral ki lehet szúrni még kikapcsolt álla-

potban is. Ülés alá tenni a legrosszabb megoldás, mert ott

nézném meg először (bár én nem vagyok autótolvaj, de fel-

tételezem, hogy a tolvajok sem hülyék).

2017. okt. 18. 02:13
 9/20 anonim ***** válasza:

Miert akkuban gondolkodtok, amikor az egesz auto be van kabelezve? Az ajtokban is fut 12V az ablakemelohoz, vagy a csomagtarto kornyeken a lampakhoz.

Erre pedig egy telefon mobilnettel a sebesseget is megmondja messzirol. Persze a nyomkoveto jobban ved az arnyekolas ellen, es kisebb.

2017. okt. 18. 03:57
 10/20 anonim válasza:
57%
Nem vagyok szakerto, ugyhogy nem ertek hozza, de olvastam hogy egy gyilkost ugy kaptak el, hogy a mobilja alapjan bemertek. Es meg kulon emlitette is a cikk, hogy a hulye azt hitte, hogy ha ki van kapcsolva a mobilja, akkor nem tudjak bemerni.
2017. okt. 18. 04:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!