Lézezik olyan gps amely terepen, erdőbe is tud navigálni?
"A mobiltelefon ritkán az, mert LCD, nem arra való. "
Valami mást írjál, mert ez így nem igaz.
Erről még nem esett szó:
A telefon is alkalmas (némi hátránnyal) túrázni, én is használtam elég sokáig telefont túrázásra...
...addig amíg pontos helymeghatározásra nincs szükség. Sajnos a telefonokba egyre gyatrább gps vevőket tesznek. Valószínűleg nem a chippel van gond, hanem az antenna lehet gyenge. Amíg városban használod gyorsan talál pozíciót hála az a-gps-nek, de az erdőben nincsen olyan sűrűn gsm adó, hogy az segítene.így ha talál is pozíciót, azt lassan és pontatlanul teszi. Hobbi túrázásra sokszor ez is elég. Geocachinghez viszont jól jön ha nem 20m átmérőjű körben kell kutakodni egy meredek hegyoldalon, hanem csak 1-2m-es kórt kell átkutatni. Amióta a gyerekekkel járunk "kincset" keresni, vettem egy használt garmint (amit kerékpáron és motoron is tudok hasznalni ráadásul két feltöltött ceruza akksival egy 6-8 órás túrát siman kibír (két tartalék akksi még ott van a hátizsákban), napfénynél még jobban olvasható a kijelzője, ha ráesik az eső akkor sem örül még, mert nem kapacitív, hanem rezisztiv érzékelője van. Telefonos megoldások közül legjobb amit használtam, az egy Windows 6.1-es telefon Garmin XT programmal, turistautak.hu térképpel és egy külső bluetooth-os gps vevővel, csak ez a szett sajnos már múzeumi korú...
"Valami mást írjál, mert ez így nem igaz."
Elfogadom, de akkor mondjál olyan mobiltelefont, amit tűző napsütésben (jó, a saját árnyékom azért még megvan) gond nélkül tudsz használni és nem kell hozzá forgolódni.
Garmin: transzreflektív a kijelzője. Mond valamit?
Nem véletlenül azt rakják bele.
Menj egy kanyart ezzel meg azzal és látod a különbséget.
Természetesen lehet mobiltelefonnal is erdőbe menni, mert az ember szeret túrázni, valamiféle segítségnek azért jó lehet természetesen, de komoly túrára nem célszerű.
Meg azért a GPS vevőiket össze se lehet hasonlítani pontosságra, ez sem utolsó szempont.
Fejlődünk, meg elavultság: 6 évvel ezelőtti mobiltelefonomban lévő GPS egység veri a legtöbb mai (drága!) készülékben lévőt, egyre @abbak.. Ez a fejlődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!