Létezik-e olyan antenna, amely lehetővé teszi, hogy épületen belül is használható legyen a GPS-vevő?
Bluetooth GPS vevőt ki tudod tenni az ablakba, már ha nem az épületen belül akarod tudni a pozíciódat.
Esetleg vannak olyan GPS vevők aminek MMCX vagy MCX antennacsatlakozójuk van, amibe lehet venni külső GPS antennát.
Kérdés mi a cél? Az épület GPS pozíciója elég? vagy az épületen belüli kell? mert az utóbbit nem tudod megoldani természetesen.
Az épületen belüli direkt GPS vétel (tapasztalataim alapján) gyakortlatilag megoldhatatlan.
Hiába van akármilyen nyereségű antennád, a GPS műholdak által sugárzott jel nincs annyira erős, hogy áthatoljon az épületeken.
Néha még a sűrű felhőzet, eső hóesés, és még a sűrű lombozatú fák, vagy városban a magas épületek is nagyon tudják rontani a vételt ha nincs a készüléknek közvetlen "rálátása" a műholdakra.
Néhány éve egy kezdő kollégának kellett segítenem, megtalálni egy Portugáliai lerakó címet.
(Én tudtam hol van, mert már jártam ott, csak a cég telephelyének a címe a GPS címjegyzékében nem szerepelt.)
Otthon voltam szabadságon, bár a legfelső (4.) emeleten lakom, mégis ki kellett mennem az erkélyre ahhoz, hogy meg tudjam nézni a Cég GPS koordinátáit, és még ott sem volt 100% ban tökéletes a vétel, mert az erkély előtt áll egy hatalmas lombkoronájú fa.
Még az előzőhöz.
Az előbbi történetben említett GPS készülék nem egy tizen ezer forintos gagyi, hanem egy kimondottan fuvarozóknak, munkához készített 300 Eurós HARMAN BECKER készülék.
lehet venni beltéri gps sugárzót. egy antennát kiteszel a tetőre és ennek a jelét egy beltéri adóra ráviszed. így valójában az épületen belül ennek az antennának a pozícióját mutatja a gps vevő.
én ezt egy gps szaküzletben láttam. egy gps vevő hidegindítása több percbe is beletelik, hiszen először a legutolsó vagy a gyárilag beállított pozícióhoz akar hangolódni, kell neki idő, míg rájön, hogy egész máshol van. nos erre az akár negyed órára sem az eladó nem tud kiállni az üzlet elé, se a vevőt nem akarja kiküldeni. egy ilyen megoldással viszont bent a zárt térben a pulton is képes megtalálni a pozíciót és mikor a vevő kimegy a boltból, már rögtön tud navigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!