Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Mire figyeljek GPS készülék...

Mire figyeljek GPS készülék vásárlásánál?

Figyelt kérdés

Érdemes-e márkásabb készüléket választani?

Külföldön is fogjuk használni. Gondolom, a 3D-s megjelenítés praktikus, vagy nem? Esetleg filmet is néznénk rajta egy hosszabb pihenésnél az autóban.

Kb 30-40ezret szánnék rá.

Pontos tippnek is örülnék, esetleg privátban. Köszönöm.

2015. márc. 24. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
43%

A Windows-os készülékek csúcsa a Wayteq X960BT, a mai napig szeretem, de tény, hogy elavult cucc, most már lehet, hogy ki is vonták a forgalomból. Minden "márkás" cucc, amit vennél, rosszabb lenne ennél, és csak a szoftverért fizetnél.

30-40-ért már egész épkézláb GPS-es tableteket lehet venni, pl Wayteq xTAB-7X Quad, ezt akár eredeti navigációs szoftverrel is megkapod (bár én nem rajongok a Sygic-ért). Hogy ne tűnjek Wayteq-reklámnak, ugyanezt a tabletet feleennyiért megkapod, ha Kínából rendeled, Cube Talk 7X néven.

Az már más kérdés, hogy én feleslegesnek tartok egy különálló navigációs eszközt, inkább szánd rá azt a plusz 30-40 ezer forintot egy nagyobb, erősebb telefonra. Én is terveztem egy ilyen Cube-ot, de végül vettem egy 5.5"-os telefont, azóta nincs szükségem másra (egy autós tartó és egy fix 3 amperes töltő is kijön plusz 2-3 ezer forintból).

2015. márc. 24. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Tévedtem, van már X980BT is, ha mindenképp Windows-os célszerszám kell, az megéri 22 ezerért.
2015. márc. 24. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindig letorkolnak a következő javaslatom miatt, pedig szaküzletben dolgozom. Nem beszélek hülyeséget.

Ha önálló navigációs készüléket akarsz autóba, akkor olyant vegyél, ami

- Garmin készülék

- élettartamra szóló térképfrissítés jár hozzá

- érdemes olyant venni, amelyik a forgalmi információkat is kezeli.

Területi lefedettség: Teljes Európát érdemes választani, mert ha csak Magyarország térképpel veszed, vagy Kelet-/Nyugat-Európa térképpel, később a bővítés sokba fog kerülni.

A Garmin élettartamra szóló ingyenes térképfrissítése azt jelenti, hogy mindaddig, amíg a vas működik, létezik új kiadás, azt ingyen le tudod tölteni a készülékedre.

Vásárolhatsz olyant is, amelyhez ez nem jár, de akkor később fogsz megint csak rosszul járni, ha legális frissítést akarsz.

2015. márc. 25. 00:00
 4/6 anonim ***** válasza:

@#3

Kár, hogy a "hozzáértésed" kimerül a pénzbehajtásban. Most őszintén, te megvennél kétszer annyiért egy feleolyan erős, brutálisan szar felbontású eszközt, csak azért, mert legális rajta a szoftver? Igen, az 54LM-ről beszélek, de mondhatnám a 2595LMT-t is.

Attól, hogy nem legális egy szoftver, ugyanolyan jó lesz. Szar hardverből viszont nem lehet várat építeni.

2015. márc. 25. 06:57
 5/6 anonim ***** válasza:

4: Nem jelöltem meg céget, csak egy brand-et. Privátban sem reklámozom a boltot, s nem egy helyen kapható. Nekem semmiféle anyagi érdekem nem fűződik hozzá, hogy toljam. Semmi. Mi bajod van a vassal? Nagyon megbízható. És miért kellene nagyobb felbontás?

Hogy ne érjen több vád: Ha van tablettád vagy okos telefonod, akkor ingyen navigálhatsz a google térkép alkalmazással. Igaz, adatforgalmat generál, de nem őrült sokat. Sok ország térképe offline módban is használható.

S ezeken filmeket is tudsz nézni.

Jó kis alkalmazás a Waze is. Ebben az a kunszt, hogy a használók közössége valós időben oszthat meg fontos információkat (torlódás, baleset, terelés, köd, eső, rendőr stb.)

Így jó, kedves kötekedő?

2015. márc. 25. 09:31
 6/6 anonim ***** válasza:

@#5

Ne haragudj, nem kötekedni akartam. Semmilyen bolttal nincs semmilyen bajom, viszont a brandekkel annál jobban. Említhetem a Tomtomot vagy a Beckert is, ugyanúgy 10-15 éves, régóta elavult hardvereket szórnak a népre sokszoros áron.

A felbontással az a baj, hogy 110 ppi, hiába nézed messziről, fél méterről is pixeles, közelről még a WVGA 186 ppi-je sem álom, de autóba már tökéletes. Arról nem is beszélve, hogy filmnézésre abszolút élvezhetetlen lenne.

A vassal pedig az a probléma, hogy a 3D megjelenítéshez és az útvonalszámításhoz ma már harmatgyengék, egy alsókategóriás telefon ötször gyorsabban számol, ami nem baj, szuper a fejlődés, csak akkor ne adjuk el az elavult cuccot új árban. Ennyi pénzért jogosan elvárható lenne a szaggatásmentesség.

A közösségi okoscuccok valóban jók, viszont én csak otthon használom őket, valós idejű navigációban nem vagyok elégedett velük. A google-nek nagyon jó a forgalomjelzője, a Waze is biztos megmenthet néhány kellemetlenségtől, de hogy ingyenes offline navigációt is említsek, ott a Here Maps, vagy a fizetős Sygic. Látszólag mind teszi a dolgát, valójában viszont egyik sem hibátlan, pl a Sygic-ben ha útközben akarsz beszúrni köztes pontot, nem tudod megtenni, újra kell kezdened az egész útvonaltervezést. Vezetés közben esélytelen.

Véleményem szerint az iGO a legmegbízhatóbb, mind WinCE-n, mind okoskészüléken (előbbin a hardver miatt értelemszerűen lassabb, de kicsit több funkcióval bír). A legalitásról és a térképfrissítéséről nincs mit beszélni, mindenkinek van internete, vagy a kevésbé fogékonyaknak olyan ismerőse, aki bármikor 10 perc alatt naprakészre frissíti, akár Ausztrália és Óceánia térképpel is (nem túlzás).

Az okostelefont is nyilván meg kell válogatni, egy alsókategóriás MTK chipsetes telefonnál előfordulhat, hogy életében nem fog egy műholdat se találni, de Snapdragon 400-tól fölfelé már nem nagyon érhet csalódás GPS téren. Mire feláll az alkalmazás, már meg is van a pozíció, mint egy jó PNA-nál.

2015. márc. 25. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!