Milyen gps-t vegyek?

Figyelt kérdés
elsősorban autóban, vagy nagyvárosi mozgolódáshoz kellene. Semmit sem tudok a gps-ekről, csak néha használom. Mire figyeljek? Jó/rossz tapasztalatok?
2013. okt. 2. 16:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ez a WayteQ 850 nem tűnik rossznak, bár sosem használtam még gps-t hang nélkül :S mindig látja az ember a képernyőt?"

Ezt a kérdésedet nem nagyon értem? A 850-es és mindegyik rendelkezik hangszóróval, tehát nem kell hang nélkül használnod. A kijelző általában mindig látható, kivéve ha pont belesüt a nap.

"A rádió az cuki, de minek is van benne?"

A 850-ben nincs rádió, a 920-ban van FM transzmitter, de az nem rádió, hanem egy MP3 lejátszó, ami FM sávban sugározza a jeleket és így a saját autórádiódon tudod hallgatni a kedvenc zenéidet, amit maga a GPS készülék játszik le pl. memóriakártyáról.

Az utolsó leírást nem tudom melyik készülékről linkelted be, de a most kapható X850-es készülék 664Mhz-es procija bőven elég a 480x272 felbontás lekezeléséhez, így tökéletesen fut rajta az IGO8 és a Primo2 is. Ezeket a programokat pedig egy kis ügyeskedéssel simán megtalálhatod a neten kifejezetten erre a gépre optimalizálva is.

2013. okt. 5. 07:01
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem már nem érdemes gps-t venni, inkább egy androidos okostelefont vegyél, amiben van gps, és akkor a google gps alapból benne van (ami az egyik legjobb) de a play aruházból leszedhetsz ingyen is akármilyet.
2013. okt. 5. 11:11
 13/17 A kérdező kommentje:
Megvan a gép :) wayteq x960BT. még csak kicsit nyomkodtam, de gyönyörű a kijelző és "a kezemre is áll". A térképletöltés az elég bonyolult lesz, úgy látom :( és ez meglepett. Azt gondoltam, hogy a honlapjukon van egy alap ingyenes Mo. térkép, aztán letöltöd rá, passz. Aztán lehet frissíteni, meg kiegészíteni. De semmi ilyesmi.
2013. okt. 9. 14:01
 14/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Nem bonyolult a térkép rátétele, ha ismered a beszerzést.

Általában torrent, mert ugye tiltott ezek terjesztése jogi okok miatt, hiszen valaki dolgozott rajta, hogy létrehozza.

Ha most megkérdeznéd honnan töltsd le, hirtelen nem tudnék mit mondani, de amikor kell nekem, mindig meglelem.

Ha gondod van, azért tudok segíteni, nemrég "babráltam" egy 960HD-t, lehet megvan az anyag (ha nem is itthon).

Szerintem az egyik legjobb ár/érték arányú készülék. Ha BT-s, akkor lehet telefon kihangosítónak használni, egyszer próbáltul, hát nem felhőtlen a dolog.

Na de mi van a gyalog móddal?? Azt hiszem azt ezzel felejtheted, igen sovány az akku, a kijelző meg nagy hozzá. GPS vevője jó, de telerakták sok egyéb programmal.

Külön használhatók, de navi közben kérdéses. Bár valaki filmet is szeretne közben nézni, azaz a gyerek.....

2013. okt. 9. 17:40
 15/17 A kérdező kommentje:

A gyaloglós üzemmód csak vész esetére kell, telefonokkal is lehet, ha gáz van.

Ha tudnál segíteni, az jó lenne, de nem szeretném az idődet rabolni így ismeretlenül.

Azt írták fórumon, hogy nehéz ki-be pattintani, és erőltetés nélkül ment a dolog. Köszi!

2013. okt. 9. 20:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Ja, és navigálás közben nem filmezünk, ennyi. Telefon kihangosítás ritkán kell, mert alapból nem telefonálunk vezetés közben, így szoktuk meg.
2013. okt. 9. 20:18
 17/17 anonim ***** válasza:

Hirtelen itthon nem találom (nem is biztos hogy van, 2 korábbi vincseszter polcon van), szabin vagyok, de benn a cégnél van, majd hazahozom hétfőn, ha addig nem találsz számíthatsz rám. 1 hónapja kellett egyre rakni. Friss MO térképpel, van EU is, azok tavalyiak. A helyzet az, hogy azokat nem is kergetem, ha menni készülök, akkor keresek frisset.

Azért még itthon is találhatom, jelzem ha megleltem.

2013. okt. 9. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!