Parabola antennát hogy kell bekötni a modembe?
A parabola antennán (a fejen) van egy "anya" csatlakozó, ez F típusú, így keresd.
Veszel F típusú apát, 2 db-ot, megfelelő hosszúságú koax kábelt, és összekötöd a "modemet" a fejjel.
A parabola antennák szerelését a szolgáltató végzi.
Csak az ő "modemje" használható a párosított kártyával.
Ha netán a "modem" kerül áthelyezésre, vagy sérült a kábel, akkor az első válasz szerint megoldható, működni fog.
Egyébként nem. (A beltéri egységet nem modemnek hívják, vagy én értem félre.)
#3-as hozzászóló vagyok, elfogtam egy nem privát üzenetet:
"a régi parabolát szeretném újra üzembe helyezni. a beltéri egységet és a parabolát üzletben vásároltam . semmilyen szolgáltatónak nincs hozzá köze."
Tehát nem Internetes - műholdas vagy földfelszíni, mikrohullámú - dologról van szó (a modemből tévesen erre lehetett következtetni), hanem műholdas televízióról.
Ehhez F-típusú "apa"-csatlakozókkal ellátott koaxiális kábel (75 Ohm-os impedanciájú, RG6-os) kell.
Viszont jó lenne tudni, milyen beltéri egységed van - ugyanis a műholdvétel is átállt a digitális rendszerekre, szóval az analóg műholdvevő nem jó a jelenlegi műholdak vételére.
Igen messziről indul ez a történet...
Van 3-4 ingyenesen fogható magyar csatorna, igaz nem is egy holdon vannak.
És merre "néz" a parabola?
Melyik holdat kukkolja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!