Melyik TomTom navigációt vegye meg egy nemzetközi kamionsofőr?
A Go Expert 7 et néztem.
Idáig egy wayteq GPSt használtam iGO Primo programmal. De már elavult és szeretnék egy TomTom-ot.
Valóban jelzi az aktuális útinfókat? Ezt műholdról vagy telefonos összeköttetés kell és internet?
Attól függ, mik az igényei és mennyit szánna rá.
Műholdról csak a poziciót szerzi.
A forgalmi adatokat vagy interneten keresztül vagy rds-en kapja.
Én nem kamionozok.
De ha tudnám előre, hogy merrefelé fogok kavarni, akkor semmiféle olyan navigációt nem használnék, aminek a neve nem G-vel kezdődik és MAPS-al végződik. Miért? Mert:
0.Soha nem használnék mást, mint egy "okos teló". (Nem feltétlenül kell érvényes kártya sem bele.)
1.Mert a világot tartalmazza.
2.Valós időben frissül.
3.Egy (akár fizetős, vagy ingyenes) internet ellátású helyen előre le- és betölthető a terület, ország, földrész térképe, tehát, ha nem akarok internetet használni, akkor is megvan a szükséges térképem.
Utolsó, ebbe nem tudsz kamiont beállítani, magasságot, súlyt megadni.
Csak arra jó, hogy egy már GPS el betervezett útvonalat átnézz, hogy hol vannak tiltások vagy lezárások..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!