Miért csak akkor működik az android telefonomon a GPS, ha van internetem is?
Lehet hogy csak AGPS van benne.
Mit is mondtál, mi a telefon típusa?
Letöltöd az offline térképet, viszont valamilyen oknál fogva a Google maps nem tökéletes, ha nincs net. Valami miatt mindenáron online akar kényszeríteni.
Mennyi ideig leszel kint? A legtöbb országban beszerezhető már a repülőtéren is egyfajta turista SIM, amin pár GB-nyi adatforgalom is van.
Vagy letöltesz egy másik térképet...
Hát több országon is átmegyünk 2-3 napot, aztán nem akarok mindegyikben venni SIM-t.
Töltöttem le én is offline térképet, először a maps.me-n néztem meg előre az útvonalat, de olyan hülye útvonalon akart elvinni a montenegró-albán határnál, hogy a biztonság kedvéért a google mapsen letöltöttem a szükséges térképet.
Amúgy kijöttem az épületből, utána már rátalált a GPS-re net nélkül is, pedig felettünk senki nincs már, nem gondoltam volna hogy ennyi leárnyékolja (fémlemez tető van az irodán, mobilnet gond nélkül működik).
A Sygicet láttam hogy ajánlják még azt kipróbálom.
"Lehet hogy csak AGPS van benne."
Az összesben az van. Jó ideje.
"kénytelen a mobil alapú A-GPS-re hagyatkozni."
Az AGPS nem mobilhálózat alapú. Ha nem tudta előre letölteni a műholdak helyzetét, akkor ugyanúgy működik mint a sima társa. Jó lassan, teszem hozzá, hisz valós időben kell megkeresni neki a műholdakat.
Előfordul néha, hogy épületben, garázsban nehezen tér magához, nem érzékeli a műholdakat.
Vannak egyébként GPS-tesztelő alkalmazások is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!