Olyan appokat keresek amit tudnék használni Londonban arra, hogy tájékozódjak, gps, valami angol-magyar fordító app is kellene ami kint jól működne?
Londonban 5 napot leszek.
Vagy esetleg (Telekomos vagyok) bemennék hozzájuk, tudnak vajon ajánlani valamit (természetesen pénzért), hogy legyen ott is mobilnetem azon a pár napon? Létezik ilyen?
[link] ,20.6848142,14z?hl=hu
Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, megmondják, hogy milyen feltételekkel tudsz a királyságban netezni.
Nagy-Britannia 2020. december 31-én kilépett az EU-ból, a Telekom ennek ellenére továbbra is EU díjzóna szerint kezeli minden nagy-britanniai roaming partnerét.
Azaz ha a díjcsomagodnak van külföldön felhasználható adatkerete, az ott is érvényes. De kiegészítők is rendelkezésre állnak ha az alap lehetőségeken túl szeretnéd igénybe venni.
Komolyan kezdem azt hinni hogy kezd elmenni az eszük az embereknek.
KEzdjük ott, hogy tizen x éve működik a Google Térkép és a Google Fordító..
De ha még valamilyen csoda folytán nem ismernéd őket, akkor beírod a google-ba hogy térkép, meg azt hogy fordító, és millió találatot kidob.
Londonban élek, mikor kiköltöztem napi szinten használtam a google maps-et, bár mostanra már magamtól is tudom mi merre van. Rengeteget használom a tömegközlekedést, a google maps nagyon bevált, percre pontosan mutatja a busz, vonat, dlr, underground menetrendeket/késéseket. Csak beírod honnan hova szeretnél menni és mutatja a térképen merre menj a legközelebbi buszhoz, vonathoz stb. Egyébként a magyar szolgáltatók (Telekom, Vodafone, Yettel) EU díjzóna szerint kezeli az Egyesült Királyság területén történő internetezést is, így nem kerül többe a használata mint Magyarországon.
Ha sokat fogsz utazgatni Londonon belül akkor ajánlom az Oyster kártya kiváltását, ez szinte bármelyik nagyobb metró vagy vonatállomáson megvásárolható az automatákból. Van egy £7-os díja a kártyának ami tavaly óta sajnos már nem visszaváltható, viszont előnye, hogy van egy napi limit ami után korlátlanul használhatod a nap végéig a tömegközlekedést. Ezt az összeget az 1-es/2-es zónán belüli utazgatásnál is eléri az ember 2-3 metrózással. Ha kirándulni megy az ember Londonba akkor pedig 100% hogy többet használja egy nap a tömegközlekedést 😀.A vonatot/metrót kombinálhatod is, viszont a buszra külön limit vonatkozik. Bankkártyával is ugyanúgy működik az utazás mint az Oyster kártyával, viszont akkor figyelembe kell venni a forint-font váltást, ami ugye nem túl kedvező és emellett egyes magyar bankok külföldi használati díjat is felszámíthatnak, ezért javaslom az Oyster kártyát.
Kellemes időtöltést Londonban! 😊
A google mapsot le lehet tölteni offline használatra és akkor a térkép töltögetéséhez nem fog pluszban internetet fogyasztani csak az egéb adatokhoz.
OSMandmaps app is nagyon jó.
Meg vannak direkt idegenvezető appok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!