Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Hagyományos GPS-t hogyan...

Hagyományos GPS-t hogyan használják?

Figyelt kérdés

Azokra gondolok, amik a filmekben is vannak, hogy csak a koordinátát írják ki egy kis panelen, semmi mást.

Tegyük fel, hogy kapok egy koordinátát, ezek után hogyan fogok eltalálni oda egy ilyen GPS-el? Kell hozzá más segédeszköz is? Iránytű, tájoló, satöbbi?

2022. aug. 18. 11:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
A legeslegegyszerűbb régieken egy nyíl mutatta az irányt és a hátralévő távolságot, persze légvonalban. A többi rajtad múlt.
2022. aug. 18. 11:19
 2/15 anonim ***** válasza:
42%

GPS = helymeghatározás.

Az nem mutat irányt, mert nem az a dolga.

A helymeghatározás lényege, hoyg megmondja, épp hol vagy.

Pont.

Ami elvezet valahova, az már navigáció.

Teljesen más.

2022. aug. 18. 13:08
 3/15 anonim ***** válasza:

"Ami elvezet valahova, az már navigáció.

Teljesen más."

Nem feltétlenül.

A GPS-nek megadod a célkoordinátád, és össze tudja vetni a pillanatnyi helyzeteddel, mutatva a cél irányát. Ez még nem az útvonaltervezős navigáció.

[link]

A hajózásban használják/használták leginkább.

[link]

2022. aug. 18. 14:09
 4/15 A kérdező kommentje:
Na, én valami olyasmire gondolok, mint az első linken is van, de annál puritánabb verzióra. Amerikai filmekben eldobható gps-ként állítják be, amit benzinkúton vesznek meg, mint az eldobható telefonokat és csak egy olyan LCD panel van rajta, mint ami a második linken is található. Nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e már kapni olyat vagy csak régen volt divat. Ezek egy nyíl ábrával mutatják az irányt, hogy merre kell menni vagy csak a távolságot írják ki?
2022. aug. 18. 17:45
 5/15 anonim ***** válasza:
#4: Annak mi értelme volna, hogy tudod, milyen messze van a cél, de azt nem tudod, hogy merre?
2022. aug. 18. 17:56
 6/15 anonim ***** válasza:
Miért, és annak mi értelme volna, hogy tudod, merre van a cél, de azt nem tudod, hogy milyen messze? :)
2022. aug. 18. 17:58
 7/15 A kérdező kommentje:
Ha elindulok és növekszik a távolság, akkor nyilván rossz irányba megyek, tehát elvi szinten belőhető az irány csak távolságadatból is. De lehet, hogy rosszul gondolom! Ha van mellette egy iránytűm is, akkor az alapján már tudom tartani az irányt is, nem? Ha térképem is van (papír alapú) és tájolóm is, akkor elvi szinten a konkrét pontot is meg tudom jelölni rajta. Bár nem tudom hogyan kell tájolót használni, de úgy tudom, hogy azt szokták papír alapú térképpel együtt használni.
2022. aug. 18. 18:03
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha viszoint mindez megvan, teljesen felesleges bármilyen gps...
2022. aug. 18. 18:11
 9/15 anonim ***** válasza:
65%

Ha megvan hova kell igyekeznem, és látom a pillanatnyi helyzetem koordinátáit, annál több nem kell.

Elindulok bármerre (első blikkre) és ha jó az irány (részben legalábbis)a megváltoztatott helyzetem koordinátáinak közelíteni kell a célt.

Mindössze ennyit kell figyelni..

2022. aug. 19. 19:02
 10/15 anonim ***** válasza:
Így van. Aztán hogy 120 métert kell-e megtenned vagy 12000 kilométert, az már tulajdonképpen nem oszt, nem szoroz.
2022. aug. 19. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!