Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Üdv! A googogle maps...

Üdv! A googogle maps mekkorát tévedhet? Feleségem állítja hogy nem járt egy bizonyos helyen egyszer, egy másik helyen meg 11szer. A google maps szerint pedig ott volt. Ez megtörténhet? Ez 2019ben történt Romániában.

Figyelt kérdés
2022. júl. 10. 20:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%
Miért nyomozgatsz utána? Az ilyen féltékenykedéssel lehet megölni legjobban egy kapcsolatot. Aztán megint olvashatjuk az újságban, hogy "szerelemféltésből" meggyilkolta a feleségét.
2022. júl. 10. 21:23
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Nekem többször is jelzett olyan helyeket, cégeket, üzleteket, amiknek a létezéséről sem hallottam. Szóval lehet. Egyáltalán nem biztos, hogy a feleséged hazudik.
2022. júl. 10. 21:29
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem google maps téved vagy sem, az csak megjeleníti azt a poziciót amit a telefon bemér. Azt többféleképpen meg tudja tenni, ahogy 9-es is írja.

Lehetséges az internetcsatlakozás alapján. Ekkor elég nagyot is tévedhet, én is Szekszárdon vagyok legtöbbször, pedig 90 km-re lakom onnan. Azért van ez így, mert az internetszolgáltatóknál egy IP cím alá rengeteg ügyfél tartozik. Tehát az én esetemben a szekszárdi központból sok-sok települést látnak el, ezért ez jelenik meg a térképen is.

A következő a mobilhálózat alapján történő helyzetmeghatározás. Itt a mobil átjátszó tornyok, cellák alapján próbálja a telefon meghatározni a helyzetét. Ez városban ahol egy utcában is több antenna van elég pontos, viszont egy nyiltabb téren ahol lehet hogy 10 kilométerenként van csak adótorony, ott kb 10 km-es pontosságú is lehet.

Ha a telefonban van GPS berendezés, akkor az alapján határozza meg a készülék a helyzetét. Ez a környezettől, beépítettségtől, függően 5-30 méteres pontosságú lehet.

Ezek alapján nem jelenthetjük ki biztosan, hogy az asszony tényleg ott volt ahol a térkép mutatta.

2022. júl. 10. 21:29
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. júl. 10. 21:33
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A google szerint többször jártam Szlovéniában (soha). Velemér, Lenti volt a legközelebbi, ahol voltam a határ közelében...
2022. júl. 10. 21:42
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Ha AGPS-es a telefon, akkor elég egy handover, és máris megy a hülyeség.
2022. júl. 11. 03:30
 17/24 anonim ***** válasza:
57%
9nem az ipről. Eszélek, mindig. Evan kapcsolva a telóm gps-e, 5000mah bírja.
2022. júl. 11. 07:29
 18/24 anonim ***** válasza:
AMióta van okostelefonom, folyamatosan be van kapcsolva a GPS, és a google fiókban a helyelőzmények. Egy lépcsőháznyi távolságnál nagyobbat még soha nem tévedett.
2022. júl. 11. 08:51
 19/24 Szirty ***** válasza:

"Mert az IP-alapú becslésről beszélsz."

Egyértelmű hogy a fürdőszobában más IP-t kap... :)

2022. júl. 11. 09:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
18 nekem is így van, és ha kilistáztatom vele az elmúlt pár evet, megjelenít egy alföldi helyet és 3erdélyi helyet is ahol már jártam őszerinte… nos az alföldön sem de erdélyben sem jartam soha életemben.
2022. júl. 11. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!