Üdv! A googogle maps mekkorát tévedhet? Feleségem állítja hogy nem járt egy bizonyos helyen egyszer, egy másik helyen meg 11szer. A google maps szerint pedig ott volt. Ez megtörténhet? Ez 2019ben történt Romániában.
Nem google maps téved vagy sem, az csak megjeleníti azt a poziciót amit a telefon bemér. Azt többféleképpen meg tudja tenni, ahogy 9-es is írja.
Lehetséges az internetcsatlakozás alapján. Ekkor elég nagyot is tévedhet, én is Szekszárdon vagyok legtöbbször, pedig 90 km-re lakom onnan. Azért van ez így, mert az internetszolgáltatóknál egy IP cím alá rengeteg ügyfél tartozik. Tehát az én esetemben a szekszárdi központból sok-sok települést látnak el, ezért ez jelenik meg a térképen is.
A következő a mobilhálózat alapján történő helyzetmeghatározás. Itt a mobil átjátszó tornyok, cellák alapján próbálja a telefon meghatározni a helyzetét. Ez városban ahol egy utcában is több antenna van elég pontos, viszont egy nyiltabb téren ahol lehet hogy 10 kilométerenként van csak adótorony, ott kb 10 km-es pontosságú is lehet.
Ha a telefonban van GPS berendezés, akkor az alapján határozza meg a készülék a helyzetét. Ez a környezettől, beépítettségtől, függően 5-30 méteres pontosságú lehet.
Ezek alapján nem jelenthetjük ki biztosan, hogy az asszony tényleg ott volt ahol a térkép mutatta.
"Mert az IP-alapú becslésről beszélsz."
Egyértelmű hogy a fürdőszobában más IP-t kap... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!