Túrázáshoz GPS program?
Vagy térkép vagy egy ilyen eszköz:
Androidra a két legnépszerűbb (és szerintem a két legjobb) megoldás:
Oruxmaps + Openstreetmap térkép
Locus + Openstreetmap térkép
Mindkét app ingyenes verziója is remekül használható a hétköznapi túrákon. Annyit szem előtt tartani, hogy a használatuk elsajátítása nem 1-2 perces munka, az útpont/útvonal/nyomvonal témaköröket is érdemes megérteni, viszont nagyon sokoldalú appok.
Én az Oruxmaps + Openstreetmap térképet használom. Az app ingyenesen is teljesen jól működik, de támogathatod a fejlesztőt. Itt kell letölteni, a Playon a fizetős verzió van fenn:
Térképet pl. itt lehet letölteni:
A térképek teljesen ingyenesek.
Az OSM nagyon feljött az utóbbi években, rengeteg földút, felület, objektum került fel rá, túrázásra abszolúte alkalmas. A tuhu-nál jobban használható, mert a tuhu leginkább a turistautakra koncentrált, az Osm viszont mindenhol jó (ezzel nem akarom én lebecsülni a tuhu érdemeit, de a két anyag felfogása távol van egymástól)
Egy példa:
OSM:
Tuhu:
Szerintem nem nehéz a választás.
Be lehet hívni (és menteni) a Google Earth-ben készített kml fájlokat is. Pl. ezzel a weblappal készített köröket is simán megjeleníti:
Bónuszként megjeleníti a Garmin img tipusú térképfájlokat is, de ez inkább a gyűröttebb képűeknek mond valamit :)
Goromaps
OSMandmaps
Geoládák
Cartograph
én ezeket javaslom, de az 5-s koleg által javasoltak is kiváló appok
a tuhu kontra osm témában sajnos egyet értek
az OSM-et rendszeresen szerkesztem én is, a környékemen sok dolgot trekkeltem fel gps-el és rajzoltam ba.
a tuhuról azért hiányzik sok-sok-sok dolog, mert nehézkes a rajzolás. spéci program kell hozzá, nem lehet böngészőből csinálni, és emellett nem fogadnak el semmit amit máshonnan töltesz le - például az OSM-ről letöltött folyóvizeket nem engedik felrajzolni, mert az hátha nem jó.
de egy patakot amin nem lehet végigevezni azt hogyan trekkeljem be? drónnal próbálkoztam, de az sem az igazi... szóval a tuhu szerkesztést bár próbáltam, egyelőre hanyagolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!