Csak több embert érne el a hirdetésem, mint itthon a vaterán.
Esztétikai hibás, de funkcionálisan hibátlan állapotú cserélhető obis fényképezőmet itthon nem tudom eladni, nem kell senkinek sem. Pedig véleményem szerint igen olcsón kínáltam.
Ezért gondoltam, hogy ebay-en hátha megtetszene valakinek és elvinné, viszont EU-n belül csak.
Az ebay-es 10% jutalékkal, ill. a paypal 4-5%-al is számolnék.
Kérdés hogy rendben megérkezik-e, illetve a vevő aztán nem találna-e ki valami indokot ami miatt rosszul járnék...
Megérkezni megérkezik, az a fontos, hogy nyomon követhető csomagként add fel. Ez drágább, de beépítheted a szállítási költségbe. A nyomkövetési számot add meg a vevőnek is, illetve a feladás után írd be az ebayre, hogy az oldalon látszódjon a státusz. Így arra nem fog tudni hivatkozni, hogy nem kapta meg, közben ott virít az ebay oldalán a delivered felirat, egyből neked adnak igazat. Abba beleköthet, hogy nem azt kapta amit rendelt, épp ezért mindent írj be a termékleírásba. A kifogását neki kell bizonyítania, így ha bármi amire panaszkodik a termékleírásban és a fotókon szerepel, meg is védted magad.
2019. júl. 11. 12:02
2/11 anonim válasza:
Nem sok értelme van. Ha itthon nem kell senkinek annyiért amennyire taksálod, akkor tisztességes moldávnak, ukránnak sem fog kelleni. Csak olyan csalónak, aki profin kiszerel belőle pár jó alkatrészt és helyette rosszabbakal küldi vissza a géped, vagy ha gyári számot sem adsz meg helyette egy komplett teljesen rosszat.
2019. júl. 11. 12:38
3/11 anonim válasza:
Szerintem fuss vele itthon még egy kört. És ne csak a vaterán hirdesd. Facebook-on van 2-3 kb. 10 ezer fős csoport erre a célra, meg ott a fotoapro.com is. És legyél türelmes. Én pont nemrég adtam el így egy olyan objektívet, ami viszonylag szűk réteg számára lehet érdekes. 1 hónapig nulla érdeklődő volt, aztán 2 napon belül egyszerre három helyről kaptam üzenetet. Ezeknél ráadásul nem kell az ár 10-15%-át beáldoznod, legfeljebb egy postaköltséget fizetsz, személyes átvételnél még annyit se. Tehát ha tényleg úgy látod, hogy korrekt áron adnál jó terméket, és nem túl sürgős az eladás, akkor jobban jársz, ha még kicsit vársz az e-bay-es próbálkozással.
2019. júl. 12. 09:42
4/11 A kérdező kommentje:
Értem, hát majd akkor felrakom több helyre, de ezt a lehúzós vaterára mégegyszer nem...
Tudom, én se vennék esztétikai hibás gépet mert az ugye eléggé befolyásolja a használati komfortot (pedig nem feltűnő egyáltalán), de hogy ennyire ne kelljen másodgépnek, vagy tartaléknak másnak. Én is eltehetném, de az árából pl. tudnék venni manuális obit videózni vagy bármi mást.
2019. júl. 12. 10:16
5/11 anonim válasza:
"Tudom, én se vennék esztétikai hibás gépet mert az ugye eléggé befolyásolja a használati komfortot"
Nem tudom, mi baja a gépednek, de így látatlanba azt mondom, hogy aki használtat vesz, azt nem fogja érdekelni a VALÓBAN esztétikai hiba.
Azonban egy karc, repedés stb. utalhat arra vagy keltheti azt az érzést, hogy nem volt körültekintően bánva a géppel, így pedig azonnal felejtős.
Az árat sem ismerem, de könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy csak szerinted olcsó.
2019. júl. 12. 19:12
6/11 A kérdező kommentje:
Kijelzőkön szokott lenne ilyen tükröződés gátló bevonat, na az nincs rajta már. Valami egyszer megkarcolta, lehorzsolta, csúnya lett ezért leszedtem róla teljesen...
Panasonic gépeken van ilyen kékes árnyalatú bevonat, ami egy idő után szépen elkezd lejönni. Na én ezt szedtem le hogy ne virítson ilyen csúnyán foltokban. Szerintem teljesen felesleges amúgy rá...
2019. júl. 13. 07:48
9/11 anonim válasza:
Az igen. Chinasonic...?
2019. júl. 13. 09:09
10/11 A kérdező kommentje:
Szerintem nem Japán gyártás, elraktam dobozba, nem szedem elő. A GH2-m az made in china igen. De már mi nem ott készül...?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!