Bridge vagy dslr gépet vegyek?
Pedig jó kis gép az az fz300-as, sokáig szemeztem vele én is, még azután is, hogy bridge-ről milcre váltottam. A szenzora valóban kicsi, de ezt kompenzálták egy f2.8-as Leica lencsével. Máté Bence is dolgozott vele:
https://www.youtube.com/watch?v=UrdKIotPxWQ
Meg aztán vegyük végig, mire használnád. Nyaraláson szerintem nyűgös lehet egy dslr-t cipelni, nem mellesleg az esetek nagy részében lesz elegendő fényed, amivel egy kisebb szenzor is megbirkózik. Arról nem is szólva, hogy egy utazózoom + dslr combo árából már rendes 1"-os szenzorú bridge-et kapsz, én már inkább azt vinném nyaralni. Udvari makróhoz megint csak nem feltétlenül szükséges az aps-c. Ünnepségek már neccesebb műfaj, főleg, ha beltérben vagy sok emberrel, kevés mozgástérrel.
Flickr-en érdemes még képeket nézni, talán ott jön ki legjobban, h az átlag user mit hoz ki az adott gépből.
Szóval fontold meg, én nagyon szeretem a panasonic milcemet, de jártam már többször úgy, hogy pont a szükséges obi nem volt nálam, mert a gépen lévő obin kívül max +1-et vagyok hajlandó magammal vinni. A képminőség kétségkívül jobb, a munkámat is nagyban megkönnyíti (sokat használom beltérben, kevés fénynél), de pont a kirándulás, meg az "akármi" műfajok azok, amikor szokott hiányozni a bridge-nek a nagy témaátfogása.
Ez esetben vagy DSLR az ajánlott ha szeretnél egy jó akkumulátor idős és gyors AF rendszerű gépet venni emellett egy hatalmas választékú akár olcsóbb használt piacon is átalakítózás nélküli objektíveket venni (Mert a MILC esetében még nagyon drága az objektív park)
Magával a MILC-el érdemes várni esetleg ha olcsóbb kiegészítőkben is gondolkodsz majd Canon/Nikon esetében azaz nem 100ezer környéki objektíveket szeretnél venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!