Hol, kinek tudnám megmutatni a képeket véleményezésre?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Volt pár napja egy jegyes fotózásunk. Nem volt olcsó, de ismerős ajánlotta be a hölgyet és bíztunk benne.
Tegnap este elküldte a fotókat és finoman szólva lesokkolódtunk egy kicsit.
Szerintem fotótechnikailag sem lettek jók a képek, de mivel nem tanultam ezt a szakmát nem értek hozzá.
Hol és kinek tudnám megmutatni a képeket véleményezésre?
2019. júl. 5. 11:48
1/6 anonim válasza:
Nem csak nyers képeket küldött kiválogatásra, hogy melyekkel dolgozzon? Abban a korrigált fények meg egyéb jellemzők, retus nincs még benne, és nem is fog egy olyan képre hasonlítani amit szarrá filterezve meg jó élénk tónusúra húzva kiraknak a Facebookra.
2/6 anonim válasza:
Referencia nélkül nem szabad ilyesmiért fizetni. Főleg ha a képein ott a vízjel, hogy "photogaphy " :D
Én lelkes amatőr vagyok. Megnézhetem, de hát... mit tudunk tenni? Megerősítsem, hogy kidobott pénz volt?
3/6 anonim válasza:
Akár itt is megmutathatod (ha nyilvánosan nem mered, akkor privátban).
Vannak (vagyunk?) jópáran, akik rendelkeznek komoly tapasztalattal.
4/6 anonim válasza:
Nem muszáj megmutatnod. Ha nektek, jegyeseknek nem tetszenek a képek, akkor onnantól azt megette a fene! Kérjétek vissza a pénzeteket.
5/6 anonim válasza:
Ha ez így működne, egy fotós sem keresne pénzt a munkájával. Megcsinálja, dolgozik vele, majd visszakérik a pénzt mert 'nem tetszik'. Onnantól kezdve hogy megkapta a képeket, teljesültek a szerződéses feltételek (a pénzéért cserébe képeket kapott), a többi pedig szubjektív vita alapja. Ha a képeket nem kapná meg sem járna vissza a teljes összeg, hiszen a fotós dolgozott velük. Azt pedig erősen kétlem, hogy megbízási szerződést kötöttek volna amiben első osztályú minőséget köteles a fotós előállítani, és az le van fektetve hogy mitől ilyen egy kép.
6/6 anonim válasza:
Ha egyetlen értelmes képet sem tudott lőni, akkor kötve hiszem, hogy fotós szakmája van a hölgynek, akkor pedig hivatalosan nem is vállalhatna fotózást. Ha kötöttek is szerződést, akkor is megkérdőjelezhető, hogy mennyire volt legális, szóval nyugodtan visszakérheti a pénzét. Ha mégis elvégezte a szükséges tanfolyamokat, akkor meg törölje ki a s.ggét a tisztelt hölgyfotós, mert ezek szerint semmit nem tanult meg a szakmából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!