Hobbimhoz keresek kamerát nagyrészt vonatokat fotóznék le. Ti milyen kamerát tudnátok ajánlani?
Figyelt kérdés
Eddig egy samsung galaxy a5 2017-tel videóztam de az nem az igazi.Olyan 100000 Ft alatt keresek.Tapasztalaitokat várom.előre is köszönöm.#kamera #vonat videózás
2019. máj. 29. 20:12
1/5 anonim válasza:
Mivel semmilyen elvárásod nincs a leendő kamerával szemben a százezer alatti áron kívül, ezért az igényeidnek gyakorlatilag bármi megfelel, ami százezer alatt van és tud videózni.
Tapasztalatom szerint bármivel, ami képes videófelvételt készíteni, lehet vonatot is videózni, eddig még semmi nem kapcsolt ki, ha vonat került a képre.
Szerintem kicsit konkretizáld a kérdésedet.
2/5 anonim válasza:
Konkretizáld a kérdésedet. Pl.: Milyen makro objektívet ajánlanátok Inter City járatok fényképezéséhez?...:)
3/5 anonim válasza:
Kb. bármi megfelelhet, nyilván a minimális képminőség miatt tudjon RAW-ban fotózni, de ezt leszámítva nem jut eszembe más kritérium.
Ami fontos lehet, hogy a lencse legyen viszonylag nagy látoszögű (ekvivalens 30mm alatt már jó), mert egy hosszú szerelvényt könnyebb ezekkel levágás nélkül, egyben lefényképeni.
4/5 anonim válasza:
Tényleg nem fogalmaztál meg nagy elvárásokat, de a fentieken túl egy polárszűrő elkél majd (a sok üveg-fémes felület miatt), így bármit is választasz, szerintem mindenképpen legyen szűrőmenete.
5/5 anonim válasza:
Most akkor videózni vagy fotózni szeretnél? A megadott árkategóriával az a baj, hogy ebből maximum használt DSLR jön ki, de igazából abból is csak régi konstrukciók, mert neked egy 18-105/135-ös objektív kellene, hacsak nem minden esetben a peron széléről akarod fotózni a vonatot, amikor már közel ér hozzád. Ebből kifolyólag én azt mondom, hogy a DSLR-eket inkább felejtsük el, vegyél valamilyen micro 3/4-es vagy bridge gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!