Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgéppel lehet...

Milyen fényképezőgéppel lehet a legjobb képeket csinálni?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 6. 20:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%
"Olyan képeket szeretnék készíteni, amik nagyon profinak tűnnek, és mindegyik jó, főleg koncerteken, előadók fotózására." Ehhez először fotózni kell megtanulni. Ez nem a gépen múlik, sőt nagyon nem. Egy nagyon profi egy mobillal is tud olyan képet csinálni, hogy nem mondod meg facebookra feltöltve, hogy az mobillal készült. Nyilván egy igényesebb honlapra (Ahova nem rontja le a képminőséget a facebook), vagy magazinba, nyomdába lesz hatalmas különbség. A kérdésed többi részéből látszik, hogy totálisan messze vagy ettől. Egy profi fotóst nem a pixelek száma, meg az objektív száma, meg a váz száma fog meghatározni. Nyilván vannak szintek. Meg vannak funkciók amiket egy profi fotós használ egy gépben és vannak amik nem. A Nikonnál tök jól látszik ez a határ a profi és az "amatőr" gépek között (pl. blende beugratás a mélységéllesség vizuális ellenőrzéséhez, hiányzik az olcsóbb kategóriás gépekből). Az autofocus beállítási lehetőségei egészen mások, a manuális mód egészen másképpen kezelhető (pl. a "kisebb" gépeken egy tárcsán tudod állítani a záridót és a rekeszt, közben egy másik gombot kell nyomnia ha a másikat akarod állítani, míg a magasabb kategóriás gépeken két tárcsán stb.). És itt jön a "csavar" mert egy amatőr kezébe adunk egy profi gépet nem fog tudni vele használható képet csinálni, míg fordítva igen.
2019. ápr. 7. 15:25
 12/26 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem kár ezeket a fenyegetőzéseket előadni. Még hogy az amatőr nem tud. Most éppen csodálom egy pasi képet, aki villamosmérnök, oszt abban dolgozik főállásban.

Pont ilyen sötétes témában, táncban. Annál kevés sötétebb van, talán az éjféli mise alatt fent felejtett objektívkupakkal és hátizsákban felejtett géppel való fényképezés.

Ami kombót ajánlottam félmillió alatt (ennyire olcsó lenne egy nagyobbacska lakás? :D ), azzal el lehet boldogulni. Bár a 6D minden második képnél hozza oda a fókuszt, ahová a fotós szeretné.

A pixelek mérete, meg, jól tudja a kérdező, hogy az elmúlt 15 évben mindenki azt írta, hogy számít.

Aki meg a pixelméretre azt hiszi, hogy az a száma a pixeleknek, hát, mit mondjak. :)

2019. ápr. 7. 15:51
 13/26 anonim ***** válasza:
82%

Sztrogoff, Sztrogoff, megint kevered Gizikét a gőzekével.

Az amatőr néáha sokkal ügyesebb, mint a hivatásos - de nem azért, mert "jó gép" van a kezében, hanem mert megtanulta használni.

Az amatőr - nagyon jól tudod - nem a fogalmatlant jelenti, hanem aki nem ebből él. Attól még lehet több évtized tapasztalata.

A kérdező viszont fogalmatlan. Komolyabb összegben mernék fogadni, hogy sejtése sincs a pixelméret és a pixelek száma közötti különbségről, vagy ezek képminőségre, képzajra gyakorolt hatásáról (vagy akár ezen fogalmak mibenlétéről).

2019. ápr. 7. 16:02
 14/26 anonim ***** válasza:
29%

Hát akkor nem pont te keverted Gizikét?

Fogalmatlan helyett amatőrt írtál, akárhogy is nézem.

"Komolyabb összegben mernék fogadni, hogy sejtése sincs a pixelméret és a pixelek száma közötti különbségről, vagy ezek képminőségre, képzajra gyakorolt hatásáról (vagy akár ezen fogalmak mibenlétéről)."

Akkor viszont ösztönösen talált bele abba, amihez egy világnak tapasztalás és tanulás kellett. :D ÉS aki ösztönösen talál bele, annak érdemes az adott témával foglalkoznia.

2019. ápr. 7. 16:31
 15/26 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező: Neked akármelyik APS-C-s fényképezőgép megfelel. D3xx vagy D5xx közül valamelyik, akár használtan is, kevés expoval. Aztán majd idővel kitapasztalod, hogy milyen funkciókat hiányolsz a vázból és veszel egy jobbat. De igazából szerintem előbb fogsz fényerős objektívbe és vakuba pénzt ölni, minthogy kinövöd a váz adta lehetőségeket.
2019. ápr. 7. 16:42
 16/26 anonim ***** válasza:
28%

"Hát akkor nem pont te keverted Gizikét?

Fogalmatlan helyett amatőrt írtál, akárhogy is nézem."

Én biztos nem. :)

2019. ápr. 7. 16:58
 17/26 A kérdező kommentje:
Jaj gyerekek! Engem csak annyi érdekelt, hogy milyen fényképezőgéppel lehet a legjobb képeket csinálni!? Mondjuk ha éppen fotózni szeretnék, mert érzem magamban a tehetségét, akkor mibe kapaszkodjak hogy az valóban jól sikerült képek tárháza legyen :)? De példákat még mindig szívesen látnék, mert kíváncsi vagyok hogy melyik lesz az én igazi választottam!
2019. ápr. 8. 23:03
 18/26 anonim ***** válasza:
Tényleg ennyire egyszerű vagy?
2019. ápr. 9. 08:11
 19/26 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező 27 (2019.04.08 23:03):

A te szinteden bármilyen gépet vehetsz, totál egyforma képeket fogsz vele csinálni. Tök mindegy a gép gyártója, típusa. Az elkészült képekben nem lesz minőségi különbség. Ezen a szinten egyforma lesz. Vehetsz egy jobb kamerás mobilt, meg egy több milliós szetet ugyanaz lesz az eredmény. Előbb meg kéne tanulni fotózni, ehhez a belépő szintű gépek most jók neked (ilyet már valaki ajánlott korábban, hogy mire figyelj), annál komolyabb géppel sem fogsz másmilyen fotókat csinálni, úgyis full automata állásban fogod használni. Ennyi.

2019. ápr. 9. 12:37
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

#15: APS-C éjszakára, az aztán jó választás.

#16: "Én biztos nem. :)"

Megkövetlek, ezt tényleg nem.

#17: Én adtam egy javaslatot.

"úgyis full automata állásban fogod használni"

Miért használná úgyis full automatán? Már az User manual is kioktatja.

2019. ápr. 9. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!